Simeone fia negyedóra alatt elintézte a Juventust

Simeone fia negyedóra alatt elintézte a Juventust

Meglepetésre kikapott az olasz bajnoki címvédő, egyben listavezető Genovában. A Juventus hét helyett már csak négy ponttal vezeti a tabellát a Milan előtt, a riválisok pedig elsősorban az Atlético Madrid edzőjének fiát dicsérhetik, hiszen a fiatal Giovanni Pablo Simeone Baldini 13 perc alatt két gólt vágott a Zebráknak, ezzel már a meccs elején eldöntötte a fontos kérdéseket.

A 21 éves argentin játékos a River Plate-ben, Argentína egyik legpatinásabb klubjában nevelkedett, itt is mutatkozott be az első osztályban, de két évvel később egy-két kerülővel az olasz első osztályú Genoa CFC-nél kötött ki.

Apja az a Diego Simeone, aki a 90-es évek végén, és a 2000-es évek elején elég komoly Serie A rutint szerzett az Internazionale és a Lazio csapataiban. A kőkemény középpályás a harmadik legtöbb válogatottsággal rendelkező argentin, edzőként pedig már most szobrot emelnének neki az Atlético Madrid szurkolói. Most azonban fia, a középcsatárként játszó Giovanni magára irányította a reflektorfényeket, hiszen nem mindennap lőnek 13 perc alatt duplát a zsinórban hatodik bajnoki címére hajtó Juventusnak.

Ezzel a két góllal nagyjából el is dőlt a mérkőzés, később már csak a szépítésre futotta a Zebráknak Pjanic révén, a végeredmény 3-1 lett a fantasztikus hangulatú mérkőzésen. Ezzel a Genoa megerősítette helyét a középmezőnyben, míg a Juve előnye 4 pontra olvadt az őt üldöző Milannal szemben, de még a Roma is felzárkózhat rájuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »