Simán nyerte az első szettet Fucsovics Márton a címvédő ellen, mégis kiesett

Simán nyerte az első szettet Fucsovics Márton a címvédő ellen, mégis kiesett

A magyar éljátékos búcsúzott a negyeddöntőben a Dohában zajló 1,2 millió dollár (379 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 36. magyar játékos – aki tavaly sérülés miatt nem állt ki a katari negyeddöntőjére – csütörtökön a harmadik kiemelt, címvédő Nikoloz Baszilasvilivel csapott össze, az eddigi nyolc mérkőzésük alapján Fucsovics 5-3-ra vezetett. Legutóbb a 2019-es US Openen találkoztak, akkor az ellenfél győzött öt szettben.

A kilencedik csata azonban a 30 éves magyar szája íze szerint indult, aki 1:1 után sorozatban öt gémet hozva, 31 perc alatt szettelőnybe került, miközben sikeresen hárított két bréklabdát.

Hírdetés

A folytatásban a Davis Kupa-válogatott vezére 3:2-nél elvesztette az adogatását, és mivel ez volt az egyetlen brék a játszmában, a kaukázusi teniszező kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a nyíregyházi játékos 3:0-ra meglépett, de Baszilasvili is elvette az ő szerváját (3:3), majd 5:5-nél egy elrontott röptével Fucsovics ismét brékhátrányba került. A címvédő ezt követően kiszerválta a meccset, amely 2 óra 13 percig tartott.

Negyeddöntő: Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 3.)-Fucsovics Márton 1:6, 6:3, 7:5


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »