Siklósi Gergely bejutott a negyeddöntőbe

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely második asszóját is megnyerte, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A BHSE 23 éves vívója a marokkói Husszam Elkorddal csapott össze a 16 között, és küzdelmes mérkőzésen 15-13-ra győzött.

A következő körben a címvédő dél-koreai Park Szang Jung és a Rióban hatodik japán Minoba Kazujaszu asszójának továbbjutója következik.

Korábban történt: Világbajnokunk győzelemmel kezdett

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely megnyerte első asszóját, ezzel bejutott a 16 közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A BHSE 23 éves vívója a nála tíz esztendővel idősebb kínai Csao Tung ellen győzött 15-9-re. Az első három percben alig esett találat – mindketten figyelmeztetést is kaptak passzivitásért -, a szünet után azonban Siklósi beindult, és a következő "megállóig" 11-3-as vezetésre tett szert. Kis túlzással akkor szúrta meg a 2019-as Ázsia-bajnokot, amikor akarta, és bár a végén kicsit kiengedett, a vége magabiztos győzelem lett.

"Az elején csak ismerkedtünk a körülményekkel, aztán 11-3-nál már éreztem, hogy megvan a meccs. Kicsit ki is engedtem, úgyhogy a végén azért figyelni kellett" – mondta az MTI-nek Siklósi.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy hogyan érezte magát a páston, élete első olimpiai asszójában, a következőt válaszolta:

"Őszintén szólva, kicsit többet vártam, több izgalmat, nyomást. Nagyon jól éreztem magam, olyan, mintha otthon lennék, tehát otthon érzem magam" – mondta mosolyogva a magyar versenyző.

A női tőrözőink búcsúztak

A magyarok közül utolsóként, a 16 között Kreiss Fanni is búcsúzott a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyétől a tokiói olimpián.

A magyar vívónak – miután első asszójában megverte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit – újabb bravúrra lett volna szüksége, de a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazova már túl erős ellenfélnek bizonyult.

Bár az első tust Kreiss adta, három perc után 4-2-re már a riói bajnok vezetett, és a folytatásban növelve előnyét magabiztosan menetelt a győzelem felé. Az UTE tőrözője ugyanakkor nem adta könnyen magát, fogcsikorgatva harcolt egy-egy találatért, és ha végül nem is sikerült megszorongatnia a 15-10-re diadalmaskodó Gyeriglazovát, némileg azért megnehezítette a dolgát.

"Szerettem volna még tovább vívni, bár tisztában voltam vele, hogy a mezőny legerősebb versenyzője áll a pást túloldalán. Nem jött be az alap koncepció, amit elterveztem, és úgy érzem, túl későn váltottam. Holnap jön egy kis pihenő, aztán elkezdünk készülni a csapatversenyre" – mondta az MTI-nek a 32 éves Kreiss Fanni.

A fegyvernem másik két magyar indulója, Kondricz Kata és Pásztor Flóra egyformán a 32 között búcsúzott, előbbi 29., utóbbi 32. lett. Ők hárman alkotják a válogatottat a csütörtöki csapatversenyre, a tartalék a hetedik olimpiáján szereplő Mohamed Aida.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »