Sikerült: A Jobbik-Konzervatívok megakadályozta, hogy Vácra is vendégmunkásokat telepítsen a Fidesz

Sikerült: A Jobbik-Konzervatívok megakadályozta, hogy Vácra is vendégmunkásokat telepítsen a Fidesz

A váciak már kiálltak a saját igazukért és érdekeikért

– vezette fel csütörtöki sajtótájékoztatóját Z. Kárpát Dániel. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke Vácon emlékeztetett, pártja azért kezdett egy országos aláírásgyűjtő, figyelemfelkeltő kampányba a szervezett vendégmunkás-importtal szemben, mert ellenzik a migránsgettók létrejöttét, illetve hogy a migránsmunkások elvegyék a magyarok munkahelyeit. Azt sem nézik jó szemmel, hogy letörjék a béreket és megbontsák hazánk kulturális egyensúlyát, egységét – tette hozzá a politikus.

Az utóbbi években nagyon sok politikai vita volt Magyarországon, de a nemzeti konzultációkon és a kormány által feltett kérdések során is kiderült az, hogy a magyarok elutasítóak a migrációval szemben. Nagyon helyesen, én magam zéró toleranciát tanúsítok ebben a kérdésben

– elevenítette fel Z. Kárpát, aki szerint emiatt értetlenül állnak az előtt, hogy százezrével kívánja az Orbán-kormány behozatni ezeket a migránsmunkásokat a harmadik világból, távoli földrészekről.

Eközben magyarok százezrei hagyták el hazánkat a magasabb fizetésekért.

A jobbikos képviselő rámutatott, tavaly a magyar álláskeresők, munkanélküliek statisztikai száma jóval 200 ezer fölött volt, és kijelentette:

Nem látom, hogy Dunát rekesztenénk az ingyenes átképzési programokkal, vagy azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel a magyarokat segítik.

A migránsmunkások behozatalát viszont áramvonalasították, erről törvényt hoztak, könnyebbé tették a folyamatot, és a közvetítőcégek számára is leegyszerűsítették az eljárást – emlékeztetett.

Z. Kárpát Dániel leszögezte, Magyarországon a magyar legyen az első, de most nem ezt látják, holott meg lehetne oldani ezt a munkaerőproblémát, amit a Fidesz-KDNP szervezett vendégmunkás-importtal igyekszik befoltozni.

Hírdetés

Fehér Zsolt, váci jobbikos önkormányzati képviselő felidézte: három héttel ezelőtt tartottak egy sajtótájékoztatót a FICE volt cérnagyár épületénél és akkori sajtóhírek szerint már felmerült három olyan helyszín Vác tekintetében, ahol migránsmunkások jelenhetnek meg. Ennek pedig az egyik leghangsúlyosabb területe a FICE volt, ahol egy kormányközeli vállalkozó tervezett egy migránsszállót létrehozni, és arra panaszkodott, hogy a váci városvezetés minden eszközzel próbálja megakadályozni azt.

Fehér elmondta, az elmúlt három hét alatt sok minden történt Vácon. Kiemelte, hogy

a múlt heti, gazdasági városfejlesztési ülésen egy változtatási tilalomról szóló rendeletmódosítás került elfogadásra, majd tegnap egy képviselő-testületi ülés is volt a városhátán, ahol a Jobbik-Konzervatívok által is képviselt Összefogás Vácért frakció jelenlévő kilenc tagja megszavazta.

Az említett változtatási tilalomról szóló rendeletmódosítással

lehetőség nyílt arra, hogy három évig semmiféle mozgolódás ne történhessen a városban.

Négy kormánypárti képviselő valamilyen oknál fogva viszont tartózkodott a szavazásnál – tette hozzá.

Hangsúlyozta,

12 olyan helyszín szerepel Vácon, melyből az egyik éppen a FORTE és a FICE gyár területe volt, ahol 181 főt terveztek elszállásolni.

“Nagyon örülök ennek, és annak is, hogy a képviselők kiálltak az ellen, hogy a környéken elszaporodjanak az akkumulátorgyárak és tömegével érkezhessenek a migránsmunkások.

A Jobbik-Konzervatívok váci önkormányzati képviselője azt ígérte, minden eszközt be fogunk vetni annak érdekében, hogy a közeljövőben se lehessen migránsmunkásokat telepíteni Vácra.

(Címlapkép:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »