Sikeres volt a Dôvera és az Union egészségbiztosító az uniós bíróságon

Sikeres volt a Dôvera és az Union egészségbiztosító az uniós bíróságon

POZSONY. Sikerrel járt a Dôvera és az Union egészségbiztosító a luxemburgi bíróságon. Beadványuk a Közös Egészségbiztosítónak – SZP és az Általános Egészségbiztosítónak – VšZP az állam által engedély nélkül nyújtott támogatásról szólt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Branislav Cehlárik, a Dôvera PR részlegének menedzsere.

Az uniós bíróság határozatából az következik, hogy valamennyi egészségbiztosító számára meg kellene teremteni a vállalkozáshoz szükséges egyforma feltételeket.

„Amivel de facto törölték az Európai Bizottság eredeti döntését, amely régebben nem volt hajlandó foglalkozni az arról szóló beadvánnyal, hogy a szlovákiai szervek ismételten engedély nélkül segítettek az állami egészségbiztosítóknak“ – magyarázta Cehlárik.

Ne az összes adófizető polgárnak kelljen összedobni a pénzt!

Hírdetés

A Dôvera kitart azon véleménye mellett, hogy az említett két egészségbiztosító veszteségei elhárításának céljából nem az összes adófizető polgárt kellene anyagi teherrel sújtani. Vezetősége most azt feltételezi, hogy az egész ügyet majd visszadobják az EB-nek – írja az Aktuality.sk internetes portál.

„Bízunk abban, hogy az EB átértékeli az eredeti álláspontját“ – nyilatkozta a Dôvera vezérigazgatója, Martin Kultan.

A beadványt eredetileg a Dôvera nyújtotta be az Európai Bizottsághoz, az Union csak később csatlakozott. Összesen 170 millió eurónyi jogosulatlan támogatás miatt fogalmazták meg panaszukat. Ebből az összegből az SZP alaptőkéjét 15 millió euróval kellett megemelni, továbbá a SZP adósságát az állami kézben levő Veritež társaságon keresztül kellett kifizetni, valamint az egészségügyi tárca részéről is érkezett támogatás, illetve a VšZP alaptőkéjét 2010-ben 65,1 millió euróval kellett emelni.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »