Síelő robotok is megmérkőztek a téli olimpián

Síelő robotok is megmérkőztek a téli olimpián

PHJONGCSHANG. Dél-Koreában rendezték meg a világon először a síelő robotok versenyét, nem messze a phjongcsanghi téli olimpia helyszínétől – jelentette be a dél-koreai ipari minisztérium.

Nyolc humanoid robot vett rész a Welli Hilli Parkban rendezett megmérettetésen, amelyre a nagy dél-koreai egyetemek, köztük a Szöuli Műszaki és Technológiai Nemzeti Egyetem csapatai neveztek. A sípálya egy órányira autóútra van Phjongcsanghtól nyugatra.   

A résztvevő robotoknak számos feltételnek kellett megfelelniük: magasságuknak túl kellett szárnyalnia az 50 centimétert, két lábon kellett állniuk. Az emberhez hasonlóan síléceket és botokat kellett használniuk, képesnek kellett lenni a térd és a könyök hajlítására.   

Hírdetés

A robotokat sebességük és manőverező képességük alapján értékelték, és emberi segítség nélkül kellett célba jutniuk. Irányítóik csak a pálya széléről avatkozhattak bele mozgásukba – közölte a tárca.   

A tárca szerint robotokat a téli olimpia különböző helyszínein, az olimpiai faluban és a sajtóközpontban is alkalmaznak az olimpiai játékok sikeres lebonyolításához.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »