Shane Tusup teljesen felszívódott, Hosszú új klubot alapított

Shane Tusup teljesen felszívódott, Hosszú új klubot alapított

Shane Tusup egy ideje már semmilyen megkeresésre nem reagál, így Hosszú Katinka kénytelen volt lépni a közös vállalkozások ügyében. Az Iron Aquatics egyesület és az Iron Corporation Kft. a házaspár tulajdonában áll.

A háromszoros olimpiai bajnok ezért átnevezte a klubot Iron Swim-re, amely jogilag nem az Aquatics utódja, de gyakorlatilag ugyanazt a munkát végzi. Az úszószövetség már fel is vette őket a tagnyilvántartásba.

Az edző

Augusztus 3. és 9. között rendezik a glasgow-i Európa-bajnokságot, valószínűleg Hosszú is medencébe száll, de nem tájékoztatta Sós Csaba kapitányt arról, hogy melyik számokban fog indulni. 

Hírdetés

“Mivel magamra maradtam, döntenem kellett, Katinkát azokban a számokban neveztem, amelyeket tavaly, a budapesti világbajnokságon is választott, vagyis kétszász gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen. És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken sem”

 – mondta a kapitány a Nemzeti Sportnak.

Az már korábban bejelentésre került, hogy az Eb-re való felkészülést Hosszú korábbi edzője, Dave Salo irányítja majd. A lap úgy tudja, hogy a korábban viharosan zárult kapcsolat tényleg csak a tornáig éled újra, utána Petrov Árpád lehet a bajnoknő trénere, aki jelenleg Svájcban utánpótláskorú úszókkal foglalkozik.

(fotó: Soós Lajos / MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »