Sevillai énekszó a manchesteri éjszakában

Sevillai énekszó a manchesteri éjszakában

José Mourinho csapata jó formában várta Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját, de az Old Traffordon is képtelen volt idejében kifőzni a gólhoz vezető receptet. A vendégek sokáig veszélytelen játékát azonban a csereként beálló Ben Yedder törte meg, két góljával pedig gyorsan eldöntötte a továbbjutást. Rómában is a második félidőben érkezett a döntés, de ott a papírforma érvényesült.

Manchester United – Sevilla

Három héttel ezelőtt némi meglepetésre a jobb erőkből álló Manchester United képtelen volt gólt szerezni a Vincenczo Montellával igencsak hullámzó teljesítményt nyújtó Sevilla otthonában. A meccs képe viszont két egyenrangú csapat biztonsági játékát mutatta, a legnagyobb helyzet pedig a hazaiak előtt adódott, de David De Gea földöntúli védésével maradt a 0-0.

Azóta eltelt néhány meccs, Mourinho csapata pedig hétvégén nyert egy rangadót a Liverpool ellen, míg a Sevilla elveszített egyet a Valencia ellen. Változó előjelekkel várták tehát a csapatok a nyolcaddöntő visszavágóját, melyet a mindig kritikus Old Trafford közönsége előtt rendeztek.

Az első percekben ugyan voltak lövések itt és ott is, de a hazai nézők szája olykor füttyre kerekedett, mert a United feszülten játszott, biztonságra törekedve. A Sevilla tüzelt mindenhonnan, de alig találták el De Gea kapuját, s ha mégis, a spanyol hálóőr könnyűszerrel védett. Fellaini lövése jelentette az egyik legnagyobb veszélyt a 37. percben, de Rico jól zárta a szöget.

A második félidőre megélénkült a meccs, előbb Correa bénázott el egy ziccert, aztán Lingard lövését kellett bravúrral védenie Sergio Ricónak. A 72. percben aztán jött egy párharcot eldöntő mozdulat, de nem gól, hanem csere formájában. A sokat, de eredménytelenül küzdő Muriel helyére a hat BL-csoportmeccsen hat találatot szerző Ben Yedder állt, aki két perccel később egy ártalmatlannak tűnő támadás után kibillentette egyensúlyából Baillyt, aztán kilőtte De Gea kapujának bal alsó sarkát (0-1). Alig ocsúdott fel a Manchester, mikor a 78. percben egy szögletet követően ismét a francia ex-futsalos talált be (0-2). Fejesét próbálta védeni De Gea, azonban bravúrja után becsorgott a labda a gólvonalon túlra.

Innentől megpecsételődött a Man United sorsa, s Lukaku 84. percbeli szépítő gólja még adott némi reményt (1-2), de a hajrában már Ben Yedder lehetséges mesterhármasa volt inkább az egyetlen nyitott kérdés. Nem kis meglepetésre bejutott a legjobb nyolc közé a Spanyolországban bukdácsoló Sevilla, ezzel Montella együttese 60 éves csöndet tört meg. A sokáig eseménytelen találkozó leglényegesebb pillanatai elérhetőek itt.

AS Roma – Sahtar Doneck

Ukrajnában ugyan vezetett Eusebio Di Francesco csapata, két brazil találattal 2-1-re megnyerte a találkozót a Sahtar, így a visszavágóra jó esélyekkel utazhattak. Az első játékrészben a hazaiaknak kellett volna támadnia az eredeti forgatókönyv szerint, de jószerivel egyetlen kaput eltaláló, veszélyes lövést nem eresztett meg egyik gárda sem. A fordulás után megrázta magát a Roma, Strootman kiugratásából Dzeko szerzett lesipuskás találatot (1-0). Azzal az egy szem idegenbeli góllal az olaszok jutottak tovább a legjobb nyolc közé, bár egyik csapat sem nyújtott maradandót a Stadio Olimpicóban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »