Settele szerint a milliós váltóknak nincs nyomuk a Markízánál

Settele szerint a milliós váltóknak nincs nyomuk a Markízánál

A milliós váltók létezésének egyáltalán nincs nyoma a Markíza könyvelésében, vallotta ma a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) Štefan Ágh ügyében a Markíza vezérigazgatója, Matthias Settele. Állítása szerint a váltók létezéséről 2016-ban szerzett tudomást, holott 2013-tól vezette a társaságot. Ezt követően átvizsgáltatta a Markíza tévétársaság teljes könyvelését.

„Nincsenek semmilyen iratok, melyek megerősítenék, hogy a váltóknak bármilyen közük lenne a Markízához” – hangsúlyozta Settele. Egyúttal hozzátette, hogy erről a témáról soha nem tárgyalt Pavol Rusko volt igazgatóval, sem pedig Marian Kočnerrel, ahogyan Štefan Ágh vádlottal sem.

Hírdetés

A vád szerint valamikor a 2013-től 2016-ig terjedő időszakban Štefan Ágh, Marian Kočner vállalkozó és a Markíza volt igazgatója, Pavol Rusko két váltót állítottak ki 2000 júniusáig terjedő dátummal. Az egyik váltó 8 millió euróról, a másik pedig 26 millió euróról szólt. A kifizetéseket Marian Kočner behajtócége követelte, rendeznie pedig Ruskónak és a Markíza Slovakia társaságnak kellett volna.

Marian Kočnert és Pavol Ruskót a Speciális Büntetőbíróság 2020-ban az üggyel kapcsolatban 19 évi börtönbüntetésre ítélte, melyet a Legfelsőbb Bíróság is megerősített idén január 12-én.

(NZS/Felvidék.ma/Parlamentné Listy)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »