Sétahajózás Pozsonyban

Sétahajózás Pozsonyban

Július elejétől lehet igénybe venni a Propeller sétahajó útvonalakat Pozsonyban, amelyek Pozsony-Óvárost és Ligetfalut (Petržalka) kötik össze.

A pozsonyi Propeller hajójárat a vízi közlekedés koncepcióját követi a múltból, amikor is a pozsonyiak gyakorta utaztak hajóval a város egyik partjáról a másikra különböző attrakciók, rendezvények, éttermek, vagy éppen a Ligetfalun létesített vidámpark végett.

Ugyanakkor ma is lehetőség nyílik a családok, fiatalok, idősebbek vagy akár diákok számára, hogy kipróbáljanak egy élvezetes és izgalmas sétahajózást a Dunán.

A turisták, ahogy a pozsonyi lakosok is eme rendhagyó közlekedési formával tudják nyáron helyettesíteni a városi tömegközlekedést avagy az autóval való utazást. A Propeller hajójáratok a júliusi és augusztusi hónapokban állnak az érdeklődők rendelkezésére, tehát a nyári időszak folyamán.

Hírdetés

A járatok szombaton és vasárnap közlekednek. Az óvárosi oldalon található Rázus-rakpartról Ligetfalu irányában 16:00 és 17:00 órakor indulnak, Ligetfaluból a Tyrš-rakparton található Dunai sörfőzdétől 16:30 és 17:30-kor.

A Propeller hajók csakhamar a város egyik híres szimbólumaivá váltak. A csavargőzösökkel való hajózás a Duna másik partjára hagyományos vasárnapi programnak számított Pozsonyban. Majd később a turisták között is nagyon közkedvelté vált a Duna két partja közötti sétahajózás.

 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »