Sereghajtóváltás a Liga 1-ben

Sereghajtóváltás a Liga 1-ben

Tizenhét fordulóra volt szüksége a Temesvári ACS Polinak ahhoz, hogy ledolgozza a szezon elején rá kirótt, 14 pont levonásával járó büntetését, és – plusz négyre feltornázva összetettjét – elhagyja az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság táblázatának utolsó helyét.

poliadtra_b

Ezt épp a címvédő Giurgiui Astra legyőzésével – hazai pályán, 2-0-ra – érte el vasárnap este: ahogyan vezetőedzőjük, Ionuț Popa nyilatkozta, tanítványai felülmúlták önmagukat. Hozzátette ugyanakkor, hogy ellenfelüket fáradtan csípték el, hiszen a román bajnok három nappal előtte még az Európa Ligában nyerte meg a Bécsi Ausztria elleni összecsapását.

A frissességük hiányára panaszkodott az Astrát irányító Marius Șumudică is, aki kicsit Kovács István játékvezetését is bírálta, amiért szerinte igazságtalanul szankcionálta sárga lappal Săpunaru szabálytalankodását. „Már ma éreztem, hogy a Kolozsvári CFR-rel fogunk játszani” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a most kapott szankció miatt válogatott hátvédje nem léphet pályára a fellegváriak ellen a hétközi 18. fordulóban.

A CFR egyébként hétfőn este játssza le hazai meccsét a Târgu Jiu-i Pandurii ellen (20.30), ám annak eredményétől függetlenül a tabella ötödik helyén marad, miközben az Astra hatpontos hátrányból követi a még felsőházi rájátszásba jutást jelentő hatodik helyen tanyázó Dinamót. Az összetettet egyébként változatlanul a Steaua vezeti, és bár vasárnap este csak gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a Botoșani ellen, így is négy pont előnye van az őt üldöző Craiovával, a Medgyessel és a Viitorullal szemben.

A Liga 1 új sereghajtója a szezont hat pont levonásával kezdő Marosvásárhelyi ASA (3 pont), de kedden már a 12. helyezett Chiajna vendégeként próbálhat meg lefaragni tetemes hátrányából. A 18. forduló párosítása, kedd: Chiajna–ASA (18 óra), Viitorul–Iași (20.30); szerda: Craiova–Temesvár (14), Botoșani–Medgyes (17.30), Dinamo–Steaua (20.30); csütörtök: Pandurii–Voluntari (18), Astra–CFR (20.30).


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »