Sepsiszentgyörgyön is megjelent a kiütős „játék”

Sepsiszentgyörgyön is megjelent a kiütős „játék”

Sepsiszentgyörgyre is begyűrűzött az Amerikai Egyesült Államokból indult úgynevezett „knockout game”, avagy kiütős játék, melynek az a lényege, hogy a kiütésre vállalkozó személy találomra kiválaszt magának egy járókelőt, majd se szó, se beszéd, teljes erőből arcba vágja. 

okol_b

Egy sepsiszentgyörgyi származású, Kolozsváron élő férfi panaszlevélben jelezte: barátnőjével épp hazafele tartott a Szent György Napokról vasárnapra virradó éjszaka, amikor a belvárosban két ismeretlen jött velük szembe – az egyik nagy erővel megütötte, majd elszaladtak. Az áldozat a földre esett, felhasadt a szája, kilazult az egyik foga. A fiatalember úgy értesült, tavaly decemberben egy ismerőse hasonló „kiütős játék” áldozata volt, szintén Sepsiszentgyörgyön.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője lapunknak elmondta, ismerik az őrült játékot, ám eddig még egyetlen feljelentést sem iktattak. A szóvivő szerint az áldozatnak azonnal riasztania kell a rendőrséget a 112-es sürgősségi hívószámon. „Amennyiben lehetséges, próbálja megjegyezni a támadó ismertetőjeleit, annak öltözékét, mert így van esély arra, hogy azonosítsák” – mondta Nicoleta Marin. Kifejtette, az áldozat sérüléseinek súlyossága függvényében testi sértés vagy ütlegelés miatt indíthatnak eljárást.

Amint arról beszámoltunk, két évvel ezelőtt Kolozsváron történt hasonló utcai támadás. Egy 16 éves bokszoló öt embert ütött le fényes nappal az utcán, hárman kórházba kerültek. A támadót azonosították, majd őrizetbe vették, de tavaly februárban a bíróság felmentette a testi sértés vádja alól, és csak közrendháborítás miatt ítélték el, mivel feljelentője ismeretlen okból visszavonta panaszát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »