Sepsiszentgyörgy szégyenfoltja!

Sepsiszentgyörgy szégyenfoltja!

Fényes nappal, a meghökkent polgárok tekintetétől egy cseppet sem zavartatva lopták, darabonként hordták el Sepsiszentgyörgy központjából az egykori „nagykultúrházat”. A hatóságok tudnak a tolvajlásokról, de tehetetlenek.

„Napok óta lopják a kultúrházat! Ajtókat, ablakkereteket feszítettek le, a hajópadlót is felszedték a tolvajok. Kis szekereket pakolnak meg, és viszik az Őrkő felé. Értesítettük a rendőrséget is. Többen filmeztek is, de ez sem riasztotta el őket. Hihetetlen!” – részletezte csütörtökön lapunknak egyik olvasónk, utólag pedig egy rövid videofelvétel is befutott szerkesztőségünk címére az aznapi incidensről.

A szóban forgó Szakszervezetek Művelődési Háza 6 éve zárt be, és egy joghézag miatt nem lehet tudni, ki az épület konkrét tulajdonosa, ennek tisztázása a központi szakszervezeti tömbökön múlik. A bezárás óta az épület állapota egyre csak romlik, egyesek pedig észrevették, hogy őrizetlen lévén jó alkalmat nyújt a tolvajlásra, annál is inkább, mert még értékes tárgyak is maradtak bent.

Hírdetés

A megyei rendőrséget is több alkalommal riasztották már az épületben zajló fosztogatások miatt. „Tavaly nyáron rádiózáshoz használt alkatrészeket eltulajdonító személyek buktak le: a kár jelentős volt, de sikerült visszaszerezni a javakat. A járőrözés során kollegáim külön figyelmet szentelnek az épületnek, a városvezetéssel közösen iparkodunk megoldani a helyzetet. Az őrizetlen épület kedvező terep a tolvajoknak” – magyarázta Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok elmondta, tudnak arról, hogy egyesek „széthordják” az épületet, a városvezetés többször tett ajánlatot az ingatlan átvételére, ám amíg nincs a tulajdonukban, nem is őriztethetik.

Tinca Teddy / Székely Hírmondó


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »