Senki nem látta a kormány által megmentett kopt keresztényeket

Senki nem látta a kormány által megmentett kopt keresztényeket

Komoly tartozása van Magyarországnak a menekültekkel szemben. A magyar kormány ezer kopt keresztényt mentett meg az üldöztetéstől, de ezeket a menekülteket még senki nem látta. Külföldi lapszemle.

Komoly tartozása van Magyarországnak a menekültekkel szemben – áll a New York Times véleménycikkében. A publicista szerint ha a kormány továbbra is semmibe veszi az emberi jogokat, még többen fogják bírálni a magyarokat, és jogi szankciókra is számíthatnak. A szerző úgy véli: a feszültség csökkentéséhez Magyarországnak párbeszédet kell kezdenie az európai szervezetekkel; a magyar vezetőknek fel kell hagyniuk az idegengyűlölet szításával, a migrációval kapcsolatos társadalmi aggályokat pedig tényekkel, bizonyítékokkal és az emberi jogok melletti elköteleződéssel kell kezelniük.

A magyar kormány ezer kopt keresztényt mentett meg az üldöztetéstől, de ezeket a menekülteket még senki nem látta – írja a Christian Today keresztény napilap. A cikk szerint az emberi jogi szervezetek, a magyar sajtó és még a magyarországi kopt vallási vezetők sem találkoztak az Egyiptomból állítólag kimenekített csoporttal. A Magyar Helsinki Bizottság vezetője „nagyon rejtélyesnek” nevezte a mentőakciót, amely furcsamód még a magyar kopt közösség előtt is titokban maradt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »