Senki nem jelentkezett a Mészáros-földért

Senki nem jelentkezett a Mészáros-földért

Az állam bérlője marad Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester által használt föld harmadszorra sem kellett senkinek.

Április végén futottak bele a Nol.hu újságírói Mészáros Lőrincbe, aki Bitay Márton földügyi államtitkárral beszélgetett a kormányközeli üzletemberek által kedvelt budapesti luxusszállodában.

A sajtó kiszúrta, hogy a feketézés napján a földalap visszavont néhány árverési hirdetményt. Az egyik olyan földekre vonatkozott, amelyeket a Mészáros család bérel az államtól. A kormány szerint szó sem volt törlésről, a liciteket egyszerűen elhalasztották május 30-ára.

Az Együtt alelnöke arra számított, hogy a székesfehérvári árverésen ezúttal is feltűnik a felcsúti polgármester jogi képviselője.

„Bitay úrral egyeztetett Mészáros Lőrinc a Four Seasons Hotelben, a földárverező emberrel. Azért jöttünk el megnézni, hogy mi történik, most vélhetően nem Orbán Viktor fog eljönni személyesen, hogy megvásárolja a földet. Ő ezt nem teszi meg, ő strómanokat használ. Ma már közbotrány, hogy Mészáros Lőrinc és családja sokkal több földdel rendelkezik, mint ami a törvényekben megengedett, ezért nem Mészáros Lőrinc fog idejönni, hanem ismét egy strómannal fogják megvásároltatni azt a földet, amire Orbán VIktornak szüksége van.”

A Mészárosék által bérelt földekre nem akadt jelentkező.

A parcellát a felcsúti polgármester is megvehette volna, de ő már hetekkel ezelőtt azt hangoztatta, hogy kiköltekezte magát a korábbi árveréseken.

– Tőlünk bármilyen földünket meghirdethetik, mi már nem szeretnék több földet venni, úgyhogy nem zavar minket ez az egész dolog. Meg amúgy sem zavar…

– Amit jelenleg Ön bérel, azt sem szeretné megvásárolni?
– Nem, mi már nem szeretnék vásárolni, bérelni természetesen, ameddig lehet. A szerződéstől függ, még tizenöt év, azt gondolom.

Ha nem lesz újabb árverési kör, Mészáros Lőrinc cége 2032-ig gazdálkodhat a Vál község határában fekvő parcellán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »