Semmissé nyilvánították a marosvásárhelyi katolikus líceum létrehozására vonatkozó tanfelügyelõségi határozatot

Elutasította kedden a marosvásárhelyi táblabíróság közigazgatási részlege azokat a fellebbezéseket, amelyeket a Maros megyei törvényszék azon határozata ellen nyújtottak be, amely megsemmisíti a római katolikus teológiai líceum megalapítására vonatkozó tanfelügyelőségi határozatot.

A fellebbezések, amelyeket kedden elutasított a közigazgatási bíróság, a római katolikus teológiai líceum és az egyik tanuló édesanyja nyújtotta be.

Hírdetés

A marosvásárhelyi táblalbíróság ítélete jogerős.

A táblabíróság ezzel a döntésével a felperesnek, azaz Marosvásárhely város vezetésének adott igazat az alperesekkel – a Maros megyei tanfelügyelőséggel és a római katolikus iskolával – szemben, és semmissé nyilvánította a 2015. 08. 31/1385-ös határozatot, amelynek értelmében a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és az Unirea Főgimnázium egyes részeinek leválasztásával létrehozták a 2015-2016-os tanévtől kezdőden a Római Katolikus Teológiai Líceumot.

Ioan Macarie Maros megyei főtanfelügyelő azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a jogerős döntést követően a római katolikus iskola tanulói, egy kérés alapján visszatérhetnek abba az intézménybe, ahova korábban jártak, azaz vagy a Bolyai Farkas líceumba, vagy az Unirea főgimnáziumba. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »