"Semmi köze a jelenlegi helyzethez", de azért elfogadták az új német polgári védelmi koncepciót

A német szövetségi kormány szerdai ülésén elfogadta a lakosság vészhelyzeti védelméről készített új koncepciót, amelyet 1995 óta először frissítettek.

Thomas de Maiziere belügyminiszter a kormányülés után tartott berlini tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a dokumentum “nem reakció az aktuális fenyegetettségekre”, hanem a szövetségi parlament 2012-es felkérése alapján kezdett tárcaközi egyeztető és tervező munka eredménye.

A koncepció arról szól, hogy miként kell megőrizni az állami intézmények és a kormány működőképességét veszélyhelyzetben, hogyan kell gondoskodni a lakosság védelméről és ellátásának fenntartásáról, és miként kell biztosítani a katonai erők védelmi képességét.

A miniszter visszautasította azokat a vádakat, hogy a kormány félelmet kelt, és élelmiszer-felvásárlásra ösztönzi a lakosságot. Rámutatott, hogy a szövetségi polgári védelmi és katasztrófavédelmi hivatal (BBK) és a mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztérium régóta tanácsolja élelmiszer tartalékolását. “Erős polgárokat akarunk, akik szabadságban, biztonságban élnek és előrelátóan gondoskodnak magukról” – mondta.

(MTI)

Korábban írtuk:

Készletezzetek! – Merkel és vendégei visszaröpítették az országot a hidegháború korszakába

"Az ország jelenlegi helyzetétől független elgondolás", de már a sorkötelezettség visszaállításával is számolnak a németek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »