Sem Blaha, sem Kotleba nem lett bizottsági elnök

Sem Blaha, sem Kotleba nem lett bizottsági elnök

Sem Ľuboš Blaha (Smer-SD), sem Marian Kotleba (ĽSNS) nem lett bizottsági elnök. A parlament keddi ülésén a képviselők újabb két parlamenti bizottság elnökét választották meg.

Richard Rašit (Smer-SD) választották az összeférhetetlenségi bizottság, Peter Žigát (Smer-SD) pedig a Nemzetbiztonsági Hivatal döntéseit felülvizsgáló bizottság élére.

Hírdetés

Blaha erre úgy reagált, hogy szerinte nem tartják tiszteletben az ellenzék jogait, valamint a pozíciók elosztásáról kötött megállapodást. Nem tudta megmondani, hogy a pártja ismét őt fogja-e jelölni a posztra.

Az OĽaNO eddig hat, a Sme rodina, az SaS és a Za ľudí két-két, a Smer-SD négy, az ĽSNS pedig egy elnöki széket foglalt el.
A legtöbb parlamenti bizottság elnökét már a pénteki alakuló ülésen megválasztották. Egy korábbi megállapodás értelmében a koalíció 12, az ellenzék pedig 7 elnöki posztot kap.

Milan Laurenčíket (SaS) és Peter Pellegrinit (Smer-SD) választották a parlament alelnökévé. Titkos szavazással választották meg őket a keddi parlamenti ülésen.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »