Segítséget kapnak a bajba került vállalkozók (Sepsiszentgyörgy)

Segítséget kapnak a bajba került vállalkozók (Sepsiszentgyörgy)

A válság miatt bajba került vállalkozókat támogatja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. „Az a célunk, hogy a következő két évben annyi munkahely alakuljon, amennyi megszűnik az egészségügyi-gazdasági válság hatására” – szögezte le Antal Árpád.

A polgármester bejelentette: átszervezik a város költségvetését és létrehoznak egy ötmillió lejes alapot, amit gazdaságélénkítésre és a munkahelyek védelemére pályázhatnak a vállalkozások. Antal Árpád polgármester emlékeztetett, hogy de minimis jellegű önkormányzati támogatást több éve igényelhetnek a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett vállalkozók, amelyek eddig az ingatlanadójuk legtöbb 33 százalékát igényelhették vissza.

Hírdetés

Tavaly ez a program révén összesen 1,4 millió lej jutott vissza a helyi cégekhez. A polgármester elmondta: idén már az ingatlanadó legkevesebb 40 százalékát tudják visszaigényelni a helyi vállalkozások. Emellett elemzik, hogy milyen más területekre lehet kiterjeszteni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat gazdaságélénkítő programját.

Arra törekednek, hogy elsősorban ott segítsenek, ahol az állam nem tudott, tehát figyelembe veszik, hogy a vállalkozás, milyen állami támogatásokat kapott. A munkahely-teremtést is kiemelten támogatják, az önkormányzati cégek is további munkatársakat fognak alkalmazni, jelentette be Antal Árpád.

Kovács Zsolt / Marosvásárhelyi Rádió


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »