Segítség a tűzvész után: több ezer euró gyűlt össze a bethlenszentmiklósi templom felújítására

Segítség a tűzvész után: több ezer euró gyűlt össze a bethlenszentmiklósi templom felújítására

Csaknem 20 ezer lejnyi adományt gyűjtött a bethlenszentmiklósi Jövőnk a Szórványban Egyesület, amely azok után indított kampányt, hogy 2019. október 2-án leégett a Fehér megyei település 15. században épített unitárius templomának toronysüvege. 
Mint ismeretes, a tűzvész nemcsak a gerendázatot emésztette fel, hanem a torony fából készített hagyományos borítását is; elrepedt a templom 1631-ben öntött nagyharangja, valamint a templom falszerkezete is megrongálódott.

Hírdetés

Az egyesület az adományokat kizárólag a templom felújítására gyűjtötte, ezzel a megkötéssel bocsátotta a helyi egyházközösség rendelkezésére az összegyűlt 19660,88 lejt, ami mintegy 4 ezer eurónak felel meg.

Az adakozók között egyaránt találhatók magánszemélyek és jogi szervezetek, akik „felajánlásukkal azt bizonyítják, hogy a bethlenszentmiklósi közösségnek számos támogatója, barátja van országszerte és a nagyvilágban” – tájékoztatta lapunkat Bodoczi Annamária, az egyesület elnöke, megerősítve a tragédiát követő napokban közölt hírt, miszerint a tűzvészt rövidzárlat okozta.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »