Segít a számmisztika?

Segít a számmisztika?

Meglepetéssel vettem tudomásul, hogy milyen sok egyetértő tetszike és hozzászólás illette a következő rövid újévköszöntő közösségi bejegyzésemet: „Jó lesz ez! Benne van a 21, ami a magyar kártyában nyerőszám!”

Mármint a 2021-es év lesz jó, mert a számsor végén ott a 21-es, ami szerencse- és nyerőszám is. Huszonegyezni pedig mindenki tud, aki ismeri a római számokat a magyar kártyalapokon. És senki se küldött el a bejegyzésemért melegebb éghajlatra, mint más esetben, amikor a politikai témájú cikkeim osztódnak meg a FB-on! Pedig a számmisztika-hitem nem túl erős, és kimerül a 3 kívánságban és kismalacban, a 7 törpében és a 11 aranylábú focistában. Persze, a 21 is közéjük fog tartozni, ha…

Nem gondoltam volna, hogy az emberek ennyire ki vannak éhezve egy szebb, gondtalanabb, szabadabb és egészségesebb újesztendőre! Nem sokat kockáztattam tehát a bejegyzésemmel, mert a tavalyinál csak jobb jöhet, és akkor szinte nostradamusi babérokra törekedhetek majd ezzel. Hogy miért ez a derűlátás? Talán az elérhető, karnyújtásra lévő vakcina miatt, talán a vírus várható kimerülése miatt, talán a fegyelmezettségünk miatt, vagy valami miatt, de biztos, jobb lesz! De azért egyáltalán nem mindegy, hogy a 19-re alsót vagy felsőt húzunk!

Pedig nekem az év legeleje nem a kedvező számmisztika jegyében telt el! Igaz, még csak pár nap múlt el belőle, mégis akadtak felejthető bosszúságok. Mindegyik valamilyen módon kőtődött a karácsonyi ajándékokhoz:

Hírdetés

A karácsonyfa alá hozott nekem a Jézuska egy nyomtatót, mert biztos meghallotta, mennyit bosszankodom hangosan a régi miatt. Földi megbízottjának, a nejemnek egyáltalán nem lehetett könnyű hazaszállítania és rejtegetnie valahol szentestig a nagy dobozt. Másnap be is szerettem volna üzemelni online módon, mert a hozzátartozó cd-lemezes útmutató lejátszó híján használhatatlan. Már majdnem boldogultam, amikor szomorúan tapasztaltam meg, hogy nem tudom a nyomtatót és a laptopommal összekötni, az új nyomtatóhoz nem adtak ehhez szükséges csatlakoztatót. Minden feleslegesen őrzött régi drótot kipróbáltam, nem sikerült. No, majd ünnepek között vásárlok, gondoltam naivan, mert ugye minden ilyen jellegű szakboltot „belockdowonoztak”, ki tudja, meddig. Egyelőre tehát nem nyomtatok, nem szkennelek, csak nézem, törölgetem róla a port.

Nekem egyszerűbb dolgom volt a feleségem ajándékával, az első okostelefonjával: cipekedni se kellett vele, rejtegetni is könnyebb volt az egyik öltönyzsebben. Mégis fűződik hozzá egy kellemetlen meglepetés. Az én régebbi okostelefonom védőüvege ugyanis megrongálódott, feleségem pedig kijelentette, hogy legyünk egyforma okosak és szépek, ezért vegyek rá egy újat. De a típus régisége miatt a szolgáltatónál már nem volt kapható, ezért ott azt tanácsolták, hogy rendeljek az interneten. Nem igazán vagyok az online vásárlás híve, be is igazolódott az aggodalmam. Sikerült ugyan a rendelés, már vártam a futár előre jelzett érkezését az ünnepek között, mindhiába. Viszont kaptam helyette a postától emailben egy értesítőt, hogy csak akkor szállítják ki, ha átutalom a megadott számlaszámra a szállítási költséget. Naivan megtettem, a bankkártyaszámmal, a kártya hátsó oldalán lévő három számmal, névvel, címmel és még nem tudom, mivel együtt átutaltam a kért 3 eurós összeget. Akkor vált gyanússá az ügylet, amikor a hivatalosnak tűnő szlovák nyelvű, fejléces nyomtatványon beígért kód nem jött meg smsben, hiába vártam. Akkor néztem jobban utána a szlovák posta levelének, amiről aztán kiderült, hogy kuwaiti… De már az adataimnak a birtokában volt! Újév napján félnapos telefonálást követően talán még időben le tudtam blokkoltatni a szlovák takarékpénztár központjában a kártyámat. Azt mondták, hogy most 10 napig nem kártyázhatok, marad a huszonegy a magyar kártyával!

Okosórát is kaptam a gyerekektől futáshoz! Mindent tud, csak futni nem képes helyettem. Pulzust mér, sebességet, távolságot, tempót stb., zenél is állítólag. Csak be kell állítani, ami nem egyszerű, de ezt nem szabad futás közben a Nyitra folyó gátján. Mert az órababráláskor könnyen le lehet gurulni a töltésről.

Ki a legény a gáton? Hát addig nem én voltam, amíg az új okoskarórával a kezemen a töltés oldalán hemperegtem a sárban. Az óra pedig gúnyolódva, szintén sárosan elkezdett zenélni…

Mindegy, nem ezeken az apróságokon fog múlni a 21-es nyerőszám sikere az életünkben! Ha az ördög elviszi idén ezt a koronavírust, máris nyertünk!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »