Segélyt küld Horvátországba a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) döntött arról, hogy 10 millió forint gyorssegéllyel segíti a horvátországi Sziszeki Egyházmegyét a természeti katasztrófa által okozott károk helyreállításában.

A márciusi események után ismét erős rengések rázták meg december 29-én, kedden Petrinya térségét, Zágrábtól délkeletre, Horvátországban. A földrengésben számos épület, és templom is komoly károkat szenvedett, házak váltak lakhatatlanná. A természeti katasztrófa halálos áldozatokat is követelt.

Az MKPK hivatalos karitatív szervezete, a Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást, és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül felhívást tett közzé adománygyűjtésre, valamint további 1,6 millió forint értékben szerzett be létfontosságú eszközöket és élelmiszereket, amelyeket a sziszeki karitász szervezetén keresztül juttatnak el a nehéz helyzetbe jutott családoknak.

A püspökök testülete kéri a hívőket, hogy imáikban továbbra is emlékezzenek meg a katasztrófa által sújtott testvéreinkről.

Hírdetés

Budapest, 2021. január 1.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Állandó Tanácsa

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »