Seehofer szerint márpedig lesznek tranzitközpontok Németország déli határainál

Seehofer szerint márpedig lesznek tranzitközpontok Németország déli határainál

Horst Seehofer német belügyminiszter szerint lesznek migrációs tranzitközpontok Németország déli határainál. A belügyminiszter bemutatta az illegális bevándorlás visszaszorításra kidolgozott tervezetét, amely – és ezt hangsúlyozta – nem a német kormánykoalíció, hanem az általa vezetett minisztérium munkája.

Seehofer elmondása szerint a tervezet célja a rend fenntartása és az emberségesség biztosítása.

hangsúlyozta a kormánykoalíció legkisebb pártja, az CSU elnöke. Seehofer kiemelte a Frontex ügynökség fontosságát, és üdvözölte, hogy szerepel az osztrák soros uniós elnökség prioritásai között.

Hírdetés

Seehofer, aki nemrég szorult helyzetbe hozta Angela Merkelt migrációs tranzitzónáinak tervezetével és a vita majdnem a koalíció széthullásával végződött, kitart a „tranzitközpont” kifejezésnél. Koalíciós partnerei ugyanis azal próbálták elvenni javaslata élét, hogy fogalmi változásokat eszközöltek a javaslataiban. A szociáldemokraták ugyanis elutasítják a tranzitközpontok létrehozását.

Sehofer „új határrendszerről” is beszélt, amely megakadályozná azon menekültek bejutását Németországba, akik más uniós tagállamban kerültek nyilvántartásba (a dublini rendszer szerint ott kéne menedékkérelmüket benyújtaniuk, ahol regisztrálták őket).

Pravda.sk

Nyitókép: Economist.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »