Seehofer megtanítja táncolni a perszónát – az ő kottájából játszik a sramlizenekar

Európában szerdán Horst Seehofer bajor miniszterelnök azt nyilatkozta, Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája (Willkommenskultur). Nógrádi György szerint Seehofer azt javasolja, maximálják, Németország évente hány embert képes befogadni.

Magyar Menedék - Sitchin

Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája – szögezte le Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő kijelentette: az osztrák kancellár távozásával megbukott az első posztjára alkalmatlan politikus.

Amerika és Ausztrália nagyon megszigorította a beutazást, utóbbi hónapok óta zárja a kontinenst, haditengerészettel veszi körül, amit Európának is javasolt, azonban utóbbi erre sem képes – mondta az aktuális csatornán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Hozzátette, az Egyesült Államokba csak a meghatározott kvótának megfelelő számú migráns mehet, egyébként a mexikói határon kerítés van és tűzparancs. A szuper gazdag arab országok pedig senkit sem fogadnak be.

Világszerte több mint 240 millió menekült és migráns van – ezt tartalmazza az ENSZ legfrissebb jelentése. A negyedmilliárdos szám 41 százalékkal nagyobb, mint 2000-ben. A népességmozgásban a döntő tényező a szegénység és a természeti források kiapadása. A fegyveres konfliktusok elől menekülők számát a dokumentum 20 millióra becsüli – hangzott el az M1-en.

Ultimátum vetett véget a Willkommenskulturnak

Európában szerdán Horst Seehofer bajor miniszterelnök azt nyilatkozta, Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája (Willkommenskultur).

Nógrádi György szerint Seehofer azt javasolja, maximálják, Németország évente hány embert képes befogadni. Ez a szám az elmúlt időben száz- és kétszázezer között mozgott – jegyezte meg. A szakértő szerint a bajor politikus népszerűsége nagy, ellenben Angela Merkel kancelláréval, akinek a menekültpolitikájából nem kérnek az emberek.

Seehofer, illetve pártja, a bajor CSU először mondta ki, hogy a testvérpárt CDU-t vezető Merkel vagy azt csinálja, amit Münchenből mondanak neki, vagy külön indulnak a jövő évi választáson. Ekkor tovább csökkennének a CDU esélyei, tehát Seehofert komolyan kell venni, ami meg is történt: zárva tartják a német-osztrák határt, és a beengedett migránsok számához is felső korlátot állapítanak meg – hangsúlyozta Nógrádi György.

„Kapcsolat van a menekülthullám és a terrorizmus között”

Az elemző arról is beszélt, azok a német közlések, melyek szerint a menedékkérő személyekkel kapcsolatban befutott terrorgyanúról szóló értesüléseket negyven esetben megalapozottnak találták, borítják azt a véleményt, hogy első generációs bevándorlók között nincsenek terroristák. Mint mondta, ez már a párizsi merényletek után is megdőlt.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »