Seehofer: Biztonság nélkül nincsen szabadság

Seehofer: Biztonság nélkül nincsen szabadság

A szabadság védelmében mindent meg kell tenni a biztonságért, mert biztonság nélkül nincs szabadság – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök szombaton Münchenben a bajor tartományi fővárosban előző este elkövetett lövöldözés ügyében tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök a tartományi kormány rendkívüli ülése után tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy továbbra is “erős, cselekvőképes” államra van szükség.

A “megdöbbenés és a gyász” közepette azt is látni kell, hogy a “támadás megmutatta államunk cselekvőképességét”. A rendőrség gyorsan reagált, “példamutatóan szolgált” és jól dolgoztak együtt a bajor állam intézményei – mondta Horst Seehofer.

A hatóságok mellett a lakosság is tiszteletet érdemlő magatartást tanúsított a “nehéz órákban” – tette hozzá a tartományi kormányfő, egyben köszöntet mondva Angela Merkel kancellárnak a szövetségi hatóságok együttműködéséért.

A péntek esti lövöldözésben az elkövető 9 embert meggyilkolt, majd végzett magával. A nyomozás első megállapításai szerint ámokfutó volt, tettének nincsenek politikai vonatkozásai. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »