Seehofer: Bajorország a CSU-nak köszönhetően vált „földi mennyországgá”

Bajorország csak a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetésével maradhat stabil és sikeres – jelentette ki Horst Seehofer pártelnök szombaton Münchenben a CSU kongresszusán, amellyel elkezdődik az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választást felvezető kampány hajrája.

Horst Seehofer rámutatott, hogy Bajorország néhány évtizede még a kevéssé jómódú tartományok közé tartozott, egészen a német újraegyesítésig más tartományok támogatására szorult. Azóta viszont “prémium” tartománnyá, egyenesen „földi mennyországgá” változott, ami elérhetetlen lett volna a CSU nélkül – emelte ki a Bajorországot egyedül kormányzó párt vezetője.

Hírdetés

Bajorország eredményei az élet minden területén kiemelkedőek, a közbiztonságban például „fényévekkel” jár a többi 15 német tartomány előtt – húzta alá a CSU elnöke.

A legutóbbi felmérések szerint a párt története egyik legrosszabb eredményét érheti el a választáson és elveszítheti az abszolút többséget a müncheni Landtagban, a szavazatok 35-36 százalékát szerezheti meg, szemben az öt évvel ezelőtti 47,7 százalékkal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »