Seehofer: Azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások

Seehofer: Azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások

Németországban bármikor történhet terrortámadás, de a veszély nem konkrét, hanem elméleti – mondta csütörtökön Berlinben a szövetségi és tartományi biztonsági szervek közös terrorelhárító központjában (GTAZ) tett látogatása után az új szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer, aki hangsúlyozta, hogy a biztonsági szervek mindent megtesznek a támadások megakadályozásáért, de mindenkinek tudatosítania kell magában, hogy „nincs abszolút biztonság”, az állam nem tud minden veszélyforrást felszámolni.

Horst Seehofer elmondta, hogy a 2004-ben alapított GTAZ „nagyon jó, áldásos munkát végez”. A 40 szövetségi és tartományi hatóság tevékenységét összehangoló központ erőfeszítései révén több merényletet sikerült megakadályozni. Ezért is törekszik a belügyminisztérium arra, hogy a lehető legjobb munkafeltételeket, felszerelést és személyzetet biztosítsa valamennyi biztonsági szervnek.

Hírdetés

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hozzátette: a helyzet változatlanul feszült, azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások, de ez jelenleg „absztrakt” veszély.

MTI

The post Seehofer: Azzal kell számolni, hogy történhetnek támadások appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »