Se metró, se hév nem lesz a hétvégén

Felújítások miatt több BKK-járat helyett is pótlóbuszok közlekednek a hétvégén, nem jár egyebek közt a 3-as metró és a szentendrei hév sem egy-egy szakaszon.

A 3-as metróban folytatódik a síncsereprogram, emiatt szombaton és vasárnap, illetve április 23-án és 24-én az Árpád híd és Újpest-központ között nem járnak a szerelvények. A metrópótlás ideje alatt az Árpád hídi felszíni megálló forgalmi rendje kis mértékben változik.

Az 5-ös, szentendrei hév vonalán Békásmegyer és Szentendre között kell majd pótlóbuszra átszállni karbantartás és peronfelújítás miatt. A pótlóbuszok – amelyeken lehet kerékpárt is szállítani – a 943-as éjszakai busz megállóiban állnak meg.

Az 1-es villamos vonalán a Bécsi úti végállomás és Zugló, vasútállomás között nem járnak majd a szerelvények, mert az Árpád hídon és a Hungária körúti felüljárón a dilatációs szerkezetek cseréjét és javítását végzik. A korlátozásra április 16-án és 17-én, valamint 23-án és 24-én is számítani kell.

Szintén nem közlekedik egy szakaszon szombaton és vasárnap a 8-as (gödöllői), valamint a 9-es (csömöri) hév felsővezeték-karbantartás és pályafenntartási munkák miatt. A 8-as csak Gödöllő és a kistarcsai kórház között jár, a 9-es egyáltalán nem közlekedik. Az Örs vezér teréről a kistarcsai kórházig H8-as, Cinkotára a H8A, Csömörre a H9-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »