Schumacher fia hazai közönség előtt nyert a Forma-4-ben

SportNémetország

A hétszeres világbajnok pilóta fia, Mick Schumacher a hétvégén a németországi Oscherslebenben állt rajthoz. Két negyedik helyet követően a harmadik futamon nyerni tudott a 17 éves tehetség. Mick legutóbb az olasz bajnokságban állt rajthoz, akkor két futamon volt a legjobb.

Az április 10. és 12. között megrendezett olaszországi versenyen remekül mutatkozott be Michael Schumacher fia a Forma-4-ben. Akkor a három futamból kettőt megnyert Mick Schumacher, míg a harmadik futamon 4. helyen ért célba. Mivel az olasz bajnokság néhány hétig szünetel, ezért a 17 éves versenyző a múlt hétvégén a német Forma-4-es bajnokságban is bemutatkozott.

A versenyzőket ez alkalommal is három csoportba osztották (A, B, C) és három futamot rendeztek a csoportok között (A-B, A-C, B-C). Mick Schumacher az időmérőn az ötödik helyen végzett, majd az első két futamon a 4. helyen ért célba.

A fő futamon, ahol a három csoport legjobbjai állhatnak rajthoz Schumacher a hatodik helyről indulva nyerni tudott, ezzel két hétvége alatt már a harmadik győzelmét szerezte.

“A győzelem az utolsó futamon tökéletes zárása volt egy nem épp tökéletes hétvégének. Örülök, hogy a hatodik helyről indulva nyerni tudtam, és szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, hogy egy ilyen autót és nagyszerű támogatást nyújtott számomra”- mondta Mick Schumacher az utolsó futam után.

A német pilóta legközelebb április 29. és május 1. között ül autóba, szintén Németországban, a Sachsenringen lesz a verseny.

View the full image Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »