Schumacher egyre közelebb a Forma–1-hez

Schumacher egyre közelebb a Forma–1-hez

Átvette a vezetést a Forma–2 pontversenyében a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick.

Monzában megszerezte idei első győzelmét a Forma–2-ben, Mugellóban pedig átvette a vezetést a pontversenyben Mick Schumacher, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. A 21 esztendős fiatal már többször vezethette édesapja korábbi F1-es autóit és a Ferrarinál, valamint az Alfa Romeónál éles teszten is részt vett, pénteki szabadedzésen viszont még nem kapott lehetőséget – írja a gphirek.hu.

A Bild szerint az év későbbi szakaszában Schumacher legalább egy alkalommal vezethet majd pénteki F1-es szabadedzésen, feltehetőleg a Ferrarihoz kötődő Alfa Romeo színeiben. Azt, hogy Schumacher még az idén F1-es autóba ülhet, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is megerősítette az RTL-nek, a svájci szakember viszont arra buzdította az ifjú versenyzőt, hogy az F2-re és a bajnoki címért zajló csatára összpontosítson.

Hírdetés

“Micknek nagy esélye van, hogy akár már jövőre a Forma–1-ben vezessen”

– mondta Binotto.

A Racefans úgy tudja, Schumachernek garantálják a jövő évi F1-es ülést a Ferrarinál abban az esetben, ha az első három között zárja az F2-es szezont. Schumacher a Ferrari tehetségkutató programjának tagja, elsősorban az Alfa Romeónál és a Haasnál merülhet fel a neve, mindkét istállónál lehetséges a versenyzőcsere.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »