Scholz csak Merkel politikáját folytatja: Németország bevándorlóország, ideje, hogy ilyen társadalomként tekintsen magára

Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy "bevándorlási és integrációs társadalomként" tekintsen magára – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kancellár a kormányának programját ismertető beszédének társadalompolitikai ügyekről szóló részében kiemelte, hogy meg kell könnyíteni a német állampolgárság megszerzéséhez vezető utat, mert így lehet megteremteni a teljes körű politikai részvétel és a "jobb beilleszkedés lehetőségét".

Ezért főszabályként öt év tartózkodás után is meg lehet majd szerezni az állampolgárságot, és engedélyezik a többes állampolgárságot is – ismertette a szociáldemokrata politikus.

Hírdetés

A menekültügyi rendszerről szólva aláhúzta: az "észszerűség által vezérelt migrációs politikát fogunk folytatni, amely támogatja a legális migrációt és csökkenti az irreguláris migrációt".

Ehhez hozzátartozik a menekültügyi eljárások gyors lefolytatása és a Németországban maradás lehetőségének biztosítása a "jól beilleszkedett menekülteknek", de a maradásra nem jogosultak, különösen a bűnözők és a közveszélyes emberek "következetes hazaszállítása", kitoloncolása is – mondta.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »