Schiffer szitkok között megy perre a b*zi MLSZ miatt

Schiffer szitkok között megy perre a b*zi MLSZ miatt

A szövetség és a másik csapat véleményezése alkotmányos jog, a rasszista uszítást viszont büntetni kell – vélekedett a politikus, aki ennek fényében aggatta fel jelzőkkel Orbán csapatát.

Őrült izgalmakat hozott az NB I utolsó fordulója, Orbán Viktor „kedvenc” alakulata (a miniszterelnök korábban arról vallott, hogy az Újpest szurkolója), a Felcsút és Schiffer András csapata, a Vasas menekült a kiesés elől. A pontos matekról korábbi cikkünkből tudhat meg többet, a lényeg annyi volt: ha a Vasas győz Deutsch Tamás kedvencei, az MTK ellen, akkor tuti bent marad – korábban a pesti gárda szurkolói fellázadtak saját csapatuk ellen, mivel szerintük lefeküdtek Orbánéknak. Felcsúton pedig az a Kispest törhetett volna borsot a miniszterelnök és Mészáros Lőrinc orra alá, mely az Orbán Viktort nem éppen gyakran kritizáló George F. Hemingway tulajdonában áll. Itt kell megjegyezni, hogy a budapesti szurkolók ugyanakkor nem oly megértőek, mint az üzletember, hiszen Puskás mégsem Felcsúton rúgta a bőrt, a drapi eltüntetésről és más nyalánkságokról itt olvashatnak.

„Legendát nem lehet venni”

Tehát volt felfokozott idegállapot, ami meg is hozta az eredményt, csak úgy repkedtek a menetrend szerinti büntetések az MLSZ-től: a Vasas és a Honvéd szurkolói is százezres bírságot kiabáltak össze, merthogy b*zizták az MLSZ-t, ami a „más sportszervezet szidalmazása” menüpont alá esik.

A lelátón is szabad a vélemény

Schiffer András, aki a Vasas-táborban izgulta végig az eseményeket, ökörségnek nevezte a büntetést a Digi Sport reggeli műsorában, mert a demokrácia mellékterméke a véleménynyilvánítás szabadsága is, egyebek között a stadionban. „Ha egy országban alkotmányosan védett a véleményszabadság, akkor azt talán nem illik szankcionálni.”

A politikus ezért próbapereket kezdeményez az MLSZ ellen, miközben felhívta rá a figyelmet, hogy a rasszista uszítás, amelyet a Btk. is büntet, nem fér bele, és a szövetség is nagyon helyesen szankcionálja. „Semmiféle engedélyezés alá nem szabadna esniük a drapériáknak” – jelentette ki, felidézve, hogy a témában már indítottak pereket 2002-ben.

E nélkül bent sem maradt volna a Vasas

Az LMP-társelnök a szurkolói kártyát teljes tévedésnek nevezte, kiemelve, hogy az elkeserítő nézőszámok mellett nem kellene „szívatni” a meccsre járókat. (Az izgalmak ellenére az utolsó fordulóban is kiábrándító volt a szám.) Schiffer egyébként megköszönte, hogy az angyalföldi szurkolókat megpörgették a jegyekkel, hiszen ez felpaprikázta a csapatot is.

Puskás Akadémia, a névbitorlók

A politikus nemcsak a stadionban és a tévében volt ultra, hanem a Facebookon is, a felcsúti csapatot királyi gárdának és Felcsúti Vasutasoknak titulálta, emellett pedig nemes egyszerűséggel névbitorlónak nevezte őket.

Az interjúban a fentiek mellett a taópénzek és a stadionépítések is szóba kerültek, melyek a jelen helyzetben csak „pénzlenyúlásra jók” – húzta alá a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »