Šatka is azok között volt, akik miatt végül felmondott Ján Kozák szövetségi kapitány

Šatka is azok között volt, akik miatt végül felmondott Ján Kozák szövetségi kapitány

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ján Kozák szövetségi kapitány október 14-én lemondott tisztségéről, ma pedig sajtótájékoztatón beszélt az okokról.

Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke a sajtótájékoztató elején megköszönte Ján Kozák munkáját, melyet a szlovák futballért tett.

Ján Kozák leköszönő szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mielőtt évekkel korábban elfogadta a válogatott vezetését, megegyeztek a szövetséggel a szabályokról, melyet irányadónak tekintett végig.

Kozák kiemelte, hogy abban az időben, mikor átvette a válogatottat, nehéz időszakot éltek meg, de volt ideje arra, hogy kiépítse a csapatot. Úgy érezte, hogy sikerült kialakítani egy erős magot, akiken látszott, hogy örömmel veszik fel a válogatott mezt, és mindent megtesznek a sikerért.

Elmondta, hogy voltak olyan játékosok, akik nem akarták elfogadni, ha nem kaptak játéklehetőséget, de úgy gondolta, hogy a legtöbb játékos volt annyira profi, hogy felismerje, ha nála jobb játékos kapott lehetőséget az edzőtől.

Kozák arról is beszámolt, hogy sokszor többet kellett a mindenféle botrányokkal foglalkoznia, mint a csapat felkészítésével az egyes mérkőzésekre.

A volt szövetségi kapitány beszélt a szurkolók és a sajtó részéről érkező kritikákról is. Kiemelte, hogy a válogatottban már nem az a feladat, hogy megtanítsák focizni a játékosokat, ott már mindenkinek tudnia kell játszani.

Az, hogy kiket válogat be a szövetségi kapitány a válogatott keretbe, az az ő feladata, nem pedig a játékosok menedzsereinek vagy a sajtónak a feladata. Kozák szerint vannak esetek, mikor egy tapasztalt játékos többet ér, mint kísérletezni egy fiatal tehetséggel.

Kozák kiemelte, hogy az újságokban sokszor jelent meg, hogy ő már kiöregedett és távoznia kellene, hogy a válogatott újra jó eredményeket érhessen el.

Hírdetés

Kozák elmondta, hogy másnap szembesítette a játékosokat.

Kozák megnevezte azt a 7 játékost, akik a mérkőzés után egy éjszakai szórakozóhelyen töltötte az idejét, anélkül, hogy arra engedélyt kaptak volna. Martin Dúbravka (29), Michal Šulla (27), Ľubomír Šatka (22),  Norbert Gyömbér (26), Milan Škriniar (23), Stanislav Lobotka (23), Vladimír Weiss (28). Kozák kiemelte, hogy a válogatott játékosok nagyon sokat kapnak a szövetségtől, így többet várnának tőlük.

Kozák elmondta, hogy nem egy játékosnak volt ugródeszka a válogatott ahhoz, hogy jónevű külföldi klubokhoz kerülhessenek.

A volt szövetségi kapitány azt is elismerte, hogy nagyon meglepte őt a DAC játékosa, Ľubomír Šatka, aki egy igazi tehetség.

Kozák elmondta, hogy tehetett volna úgy, mintha mi sem történt volna. A második lehetőség az lett volna, hogy mind a hét játékost kidobja.

zárta Kozák.

A volt szövetségi kapitány újságírói kérdésre elismerte, hogy a 7 játékos bocsánatot akart kérni, de akkor már késő volt, “az előtt kellett volna gondolkozniuk, hogy megtették”.

Kapnak büntetést

Ján Kováčik elnök szintén újságírói kérdésre elmondta, hogy

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető meg:

Körkép.sk

Nyitókép: webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »