Sátáni rituálé és pentagram állítás: Epilógus

Ritkán fordul elő, hogy ugyanarról a témáról ilyen rövid egymásutánban kétszer is írjak, de nem hagyhatom szó nélkül a június 6-i fejleményeket.

Talán emlékeztek, hogy a San Francisco-i Sátáni Templom nevű sátánista szervezet egy óriási pentagrammot tervezett Lancaster városa köré vonni a számukra jelentőségteljesnek tartott 2016-6-6-i dátum alkalmából, valamilyenfajta GPS technológiával, aminek pontos mikéntjét nem kötötték az orrunkra. (Ha valaki tudja, hogy mit értettek ezalatt ossza meg bátran.)

Megmondom őszintén, simán el tudom képzelni, hogy az egész egy nagy blöff csupán és azért erre a módszerre esett a választásuk, mert ellenőrizhetetlen. A szervezet Facebook oldalán annyit közölt az akció napján, hogy „az utolsó pont is felkerült”, vagyis fel/elhelyezték az ötágú csillag utolsó pontját, hogy hová és milyen módon, senki sem tudja.

Mindenesetre a város polgármestere egyebek között azzal reagált az akcióra – ami a tervezett napon le is zajlott – hogy egy kisrepülővel keresztet rajzolt az égre. Bevallom, először a vámpírok ellen javasolt fokhagymafüzér jutott eszembe erről a védekezési módszerről, bár, ha az emlékezetem nem csal, a régi drakula filmekben és későbbi paródiákban, a kereszt is feltűnt időnként ilyen szerepben. A sátánista szervezet rá is játszott a két technológia közötti kontrasztra, azt sugallva, hogy míg ők műholddal dolgoznak, az elmaradt, buta keresztények egy motoros kisgéppel. Pedig igazából mindkettő nevetséges, hiszen ahogy egy műholdas pentagram, a felhajtáson és félelemkeltésen túl, nem képes kárt okozni, úgy az égre rajzolt kereszt sem tud megmenteni.

Vajon a polgármester nem olvasta, hogy „a mi harcunk nem test és vér ellen folyik”1?

Nem jutott eszébe, hogy az egek már eleve Isten dicsőségét hirdetik és az Ő kezének munkájáról beszél a menny?2

A sátánistáknak mindenesetre jó reklám volt.

Írásra azonban nem ez, hanem az eseményt kísérő keresztény ellentüntetés késztetett, amiről még az RT.com is tudósított.

Nem szeretném senkinek se megmondani, hogy milyen szinten kell vagy nem kell lereagálni egy ilyen akciót, de az biztos, hogy ez esetben az eredmény nagyon szomorú volt számomra.

Bár az RT által közzétett videóban csak a sátánista oldal szólalt meg, a többieknek csak a kiabalását lehet hallani, úgy gondolom, hogy érdemes odafigyelni arra, amit mond, akkor is, ha esetleg csúsztat vagy egyenesen hazudik, mert van mit tanulnunk a helyzetből.

„Van itt olyan ember [a keresztény tüntetőkre mutatva], aki egész héten bulizik, metamfetamint, drogokat szed, aztán vasárnap reggelente megváltást remél.”

„Azt mondják nekünk, hogy a pokolba jutunk és egy örökkévalóságon át fogunk égni és szenvedni. A keresztényeknek nem valami mást kellene mondaniuk? Nem szerető, békés embereknek kellene lenniük?”

Ez az én kérdésem is. Vajon Jézus nem azt hagyta ránk, hogy az evangéliumot, vagyis a Jóhírt hirdessük minden teremtménynek? Hol van itt a jóhír? Tényleg arra számítottak, hogy így megmenthetnek némelyeket? A pokollal fenyegetőzve azt remélték, hogy ezek az elveszettek hozzájuk rohannak majd?

Néhány napja egy olyan történetbe botlottam, ami a fentiekkel ellentétben megmutatja, hogy Isten útmutatását követve igenis van remény elérni a sátánistákat is.

Graham Cooke-ot egy sátánista hívta fel egy napon azzal, hogy rendjének utasításai szerint megátkozza őt, mert ezt kapta feladatként. Azokban a napokban Graham éppen a lelki harcról és az Úrban való szabadságról tanult, miközben az Úr azt is megerősítette számára, hogy „egyetlen ellene készült fegyver sem lesz eredményes”3.

A sátánista mindenféle átkokat szór rá, mire Graham annyit mond neki, hogy jegyzetel.

„Jól írtam? Ezeket mondtad nekem?” – kérdezte Graham a sátánistától és végigszaladt a listán.

„Csak biztos akartam lenni benne, hogy jól értelmezem, úgyhogy köszi,” mondta Graham. „Most pedig néhány dolgot szeretnék tisztázni veled. Először is, nem félek tőled. Másodszor, nem azért hívtál fel, mert ezt a feladatot kaptad, hanem azért mert én kaptam azt a feladatot, hogy megkeressem az okkulttal foglalkozókat. A harmadik dolog pedig, amit tudnod kell, hogy Isten minden egyes átkot, amit rám mondtál, áldássá formál az életemben. Látom, hogy, néhány egész jó átok is van itt, úgyhogy köszönöm, mert hihetetlen áldások várnak rám. Végül van egy üzenetem számodra az Úrtól: Jövök érted!”

A sátánista lecsapta a telefont, de ezzel a történet nem ért véget. Néhány hónappal később ismét jelentkezett, ezúttal azért, hogy elmondja Grahamnak megtérése történetét, amit az első telefonbeszélgetésük, egy hitben erős keresztény példája indított el, aki sok más társával ellentétben egyrészt tudta, hogy nincs mitől tartania, másrészt tisztában volt küldetésével és azzal is, hogy Isten beszéde és a békesség evangéliuma a gonosz minden tüzes nyilát kioltja4.

Annyira szeretném, ha Lancaster keresztény lakói is hallanák ezt és megértenék, hogy mit kaptak! Olyan szabadulást kaptak, ami mindennél erősebb, és aminek meg se kottyan egy pentagram. Olyan szabadulást, ami „minden emberre elhat”5. Minden emberre, tehát a sátánistákra is, csak artikulálatlan üvöltözés helyett ezt a mindenkire elható igazságot, a jóhírt, kellene közvetíteni.

A jóhírt, ami annyit jelent, hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”6

Közben azt se felejtsük el, hogy „Isten nem azért küldte az ő Fiát a világra, hogy elítélje a világot, hanem hogy megmentse a világot általa.”7

A sátánistákat és Lancaster kicsit dezorientált keresztényeit is.

A történet margójára

Azért különösen szomorú számomra az eset, mert a sátánizmus egyik alaptétele, hogy igazából Sátán a jó képviselője, a Biblia „gonosz” Istenével szemben és akciójukkal is ezt a fordított ideológiát szerették volna népszerűsíteni, hasonlóan a kisgyerekek (és néhány felnőtt gyerek) által előszeretettel alkalmazott taktikához, akik pontosan tudják, hogy mit kell tenniük vagy mondaniuk ahhoz, hogy a másikból robbanásszerű reakciót váltsanak ki, miközben ők látszólag „csak” békésen teszik a dolgukat. Sajnos itt működött a módszer. A sátánisták viszonylag békésen tették a „dolgukat”, a helyi körülmények ismeretében tudva, hogy a keresztények testi reakciója borítékolható.

Efézus 6:12Zsoltárok 19:2Ézsaiás 54:17 „Egyetlen, ellened készült fegyver sem lesz eredményes, és megszégyenítesz minden nyelvet, amely perbe száll veled. Ez az öröksége az ÚR szolgáinak és az igazságuk, amely tőlem van – így szól az ÚR.„Efézus 6:16„Amint tehát egynek a bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat, úgy egynek az igazsága által minden emberre elhat az élet megigazítása.” Róma 5:182. Timótheus 1:9-10János 3:17


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »