Šatanék új szobabeosztással lepték meg a hokisokat

Šatanék új szobabeosztással lepték meg a hokisokat

Visszafogott optimizmussal tekintenek a közelgő olimpiai hokitornára a szlovák jégkorong-válogatott tagjai, akik két csoportban, tegnap és ma indultak útnak Pjongcsangba.

Ramsay már izgul 

A szlovák hokiválogatott hétfői gyülekezője, illetve első, esti edzése után még láthatóan nem égtek olimpiai lázban a játékosok. Mindez Craig Ramsay szövetségi kapitányra is igaz volt – bár az ő arcáról máskor sem lehet érzelmeket leolvasni. „Ez lesz az első olimpiám, kíváncsi vagyok az olimpiai falura – mondta az újságíróknak a kanadai szakember, hozzátéve, a látszat ellenére már kezd izgulni. – A meccsek előtt mindig ideges vagyok, pedig már vagy ötven éve ebben a közegben mozgok. Én is és a csapat is jól akarjuk végezni a dolgunkat. Sok videót megnéztem az ellenfelekről, hogy biztos legyek abban, elegendő információm van róluk, hogy megfelelően felkészíthessem ellenük a csapatot.” 

A szlovákok sorrendben az oroszországi csapattal, az USA-val és Szlovéniával találkoznak majd Pjongcsangban. „Nem akarom azt ígérni, hogy minden meccset megnyerünk, de megpróbáljuk. A saját játékunkat akarjuk játszani, kollektívaként egyre jobbá válni” – tette hozzá Ramsay. 

„Minden meccsen a győzelem reményében lépünk a jégre. Nem az a célunk, hogy minél több gólt üssünk, hanem hogy nyerjünk” – hárította el a gólfelelős csatár szerepét Andrej Kudrna, az egyik legjobb formában levő szlovák támadó. 

Felvezető meccs nélkül 

A prágai Sparta légiósa szerint egyáltalán nem biztos, hogy a szlovák válogatottnak hátránya származna abból, hogy a legtöbb riválissal ellentétben az olimpiáig már nem játszik felkészülési meccset. „Mindenki sok meccset letudott már a szezonban, talán jól is fog jönni a kicsi pihenés, több edzéssel” – jegyezte meg Kudrna, aki kilenc góljával a negyedik legjobb góllövő a szlovák keretben. 

Hírdetés

Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere is hangsúlyozta, kell egy lazább hét az időeltolódás miatti akklimatizálódásra. „A szezon során egy, maximum két napunk volt edzésekre a felkészülési tornák meccsei előtt, most végre többet dolgozhatunk a csapattal” – fejtette ki Šatan. 

Ki kivel alszik? 

A korábbi legendás játékos többszöri faggatózásra sem volt hajlandó konkrét célt megfogalmazni („Szeretnénk látni a fejlődést a gárdán, ahogy az az idény során is megmutatkozott. Erre akarunk építeni, és akkor az eredmények is jönni fognak.”), azt viszont elárulta, az eddigiektől eltérően nem a hokisokra bízza a szakvezetés, hogy szobatársat válasszanak maguknak. 

„A szövetségi kapitánnyal közösen kijelöltük a szobabeosztást, amelyet a fiúk csak a helyszínen fognak megismerni. Az NHL-ben néhány edző még az öltözői ülésrendet is meghatározza, úgyhogy nem ritkaság az ilyesmi. Mi olyan párosokat is összeraktunk, akik talán kevéssé ismerik egymást, de a játékok alatt ez reményeink szerint megváltozik, és ez is hozzá fog járulni a minél jobb közösség kialakulásához” – mondta Šatan. 

Mást is megnéznének 

Azt viszont sem ő, sem a játékosok nem tudták megmondani, eljutnak-e más sportágak eseményeire is. Ramsay a biatlonversenyekre vágyik, a kapus Ján Lacónak pedig alpesi síre fáj a foga. „Nagyon szívesen látnám élőben Petra Vlhovát, de tartok tőle, hogy nem lesz rá lehetőségem. Nem tudom, mi merre lesz Dél-Koreában, de ha egy órát kellene valahova utazni, akkor biztos, hogy a pihenést választjuk inkább” – szögezte le a válogatott első számú hálóőre. 

A körülményekről, az egyes helyszínek közti közlekedésről egyelőre még nincs információja a játékosoknak – még Marek Ďalogának sem, aki decemberig a szintén egzotikusnak számító, KHL-ben szereplő kínai Kunlunban hokizott. „Eddig mindig a világ legjobbjai szerepeltek az olimpiákon, most kicsit a vbhez fog inkább közelíteni a torna hangulata az NHL döntése miatt. Ezért kiegyenlítettebbek lesznek az erőviszonyok, meglátjuk, mire visszük” – tette hozzá Ďaloga. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »