Sas Zoltán: „A kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!”

Sas Zoltán: „A kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!”

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke hívta fel a figyelmet a rendőri hivatás veszélyeire, amit a képviselő szerint a megfelelő felszereléssel lehet megelőzni. Az újbudai rendőrgyilkosság kapcsán ismét felmerült, hogy milyen biztonsági tényezők védhetik meg az intézkedő rendőröket a hasonló esetek során.

A korábban rendőrtisztként helytálló Sas Zoltán felidézte, hogy egy országúton kitört lövöldözés után írásban kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert arról, hogy rendelkezik-e megfelelő mennyiségű és minőségű golyóálló mellénnyel a rendőrség?

Azt a választ kaptam, hogy van megfelelő számban ilyen mellény, a kocsi csomagtartójában… Szerintem jobb helyen lenne a rendőrjárőr testén

– tette hozzá Sas Zoltán.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a sokkoló egy jó és hatékony eszköz, mert viszonylag távolról lehet ártalmatlanná tenni vele bárkit, viszont sokba kerül a lövedék.

Hírdetés

Ennek a kilövőfejnek az ára 100 euró, de sajnos a rendőrség költségvetése ezt nem feltétlenül fedezi, tehát igyekeznek ezen spórolni. Ugyanaz a válaszunk mint korábban, a kormány ne spóroljon a magyar rendőrök biztonságán!

Sas Zoltán kitért a szimulációs lőgyakorlatok, illetve az egyéb gyakorlatok fontosságára, mert sajnos egyre több a rendőrökkel szembeni erőszakos fellépés. A képviselő kezdeményei tovább, hogy a rendőrök szolgálaton kívül is hordhassák az önvédelmi lőfegyverüket, hiszen egy bűncselekmény során a rendőr szolgálatba helyezi magát.

Az újbudai rendőrgyilkosság nyomán Sas Zoltán úgy véli: addig, amíg a tényfeltáró vizsgálat le nem zárul, nem szabad a tragikus esettel kapcsolatosan felelőtlen kijelentéseket tenni.

Nem tudjuk, hogy mi történt pontosan a helyszínen, hiszen nem voltunk ott, és nem vagyunk a vizsgálóbizottságban sem

– tette hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »