Sarlókkal a jól felszerelt izraeli katonák ellen – ez az elkeseredett támadás is kudarcra volt ítélve

Palesztinok izraeli katonákra támadtak Ciszjordániában, a katonák megsebesítettek két merénylőt – jelentette hétfőn a Jediót Ahronót című újság online hírportálja, a ynet.

Ciszjordánia középső részén, Amicháj telepesfalu közelében két palesztin sarlókkal próbált megszúrni izraeli katonákat. A hadsereg közleménye szerint a katonáknak nem esett bántódásuk, rálőttek a támadókra, és megsebesítették őket. A sérült merénylőket kórházba szállították.

Hírdetés

Az utóbbi hetekben Ciszjordániában többször is merényletet kíséreltek meg palesztinok izraeliek ellen, egy kőtömbbel egy éjszakai razzián fejbe dobott katona belehalt sérüléseibe. A feszültség azért nőtt a térségben, mert az új izraeli kormány koalíciós megállapodása kilátásba helyezte, hogy Donald Trump "béketerve" alapján július 1. után kiterjesztik az izraeli fennhatóságot számos ciszjordániai zsidó településre, valamint a Jordán völgyére. Ezeket a területeket Izrael 1967-ben foglalta el Jordániától, de a palesztinok jövendő államuk területének tekintik.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »