Sárlavina sodort el több tucat embert

Legalább 32 ember tűnt el Kína keleti részén két földcsuszamlásban, amely szerda éjjel következett be a Megi tájfunt kísérő heves esőzések nyomán – jelentette az állami Hszinhua hírügynökség.

A Sanghajtól délre fekvő, Csöcsiang tartománybeli Szucun faluban a mentőalakulatoknak 15 embert sikerült kimenteniük a sárlavinából, 26 embert azonban nem találnak. A szintén Csöcsiang tartománybeli Paofeng falu lakói közül hatan tűntek el a házaikat leromboló természeti csapásban. A földcsuszamlást a Kína délkeleti részét szerdán elérő Megi tájfun váltotta ki, amely előzőleg Tajvanon négy ember halálát és 520 ember sérülését okozta. A tájfun sújtotta kelet-kínai térségben iskolák maradtak zárva és repülőjáratok százait törölték a viharos időjárás miatt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Előbb a hurrikán pusztított, majd a sárlavina gyilkoltÚjabb természeti katasztrófa Kárpátalján: sárlavina pusztított több településen (Fotók)Rovatok: KülföldTelepülés: KínaCímkék: külföld, Kína, Sanghaj, természeti katasztrófa, sárlavina, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »