Sárga lapot az ölelkező gólörömökért! – kéri egy brit politikus

Sárga lapot az ölelkező gólörömökért! – kéri egy brit politikus

Julian Knight, a brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának (DCMS) elnöke azt javasolta, kapjanak sárga lapot azok a labdarúgók, akik a koronavírus-járvány ideje alatt is ölelkezéssel, illetve kézfogással ünneplik csapatuk gólját.

A politikus csütörtökön kifejtette, hogy

a futballisták az ölelkezéssel és a kézfogással rontják a világjárvány elleni óvintézkedések hatékonyságát,

és túlzásba vitt gólörömükkel rossz üzenetet küldenek az országos veszélyhelyzet idején – írja az MTI.

„A játékvezetők sárga lapot adnak mezlevételért, és ebben az esetben is megtehetnék ugyanezt. Aki megkockáztatja, hogy másvalaki elkapja a koronavírust, az is sportszerűtlen, nem igaz?” – magyarázta.

A Premier League irányelvei kimondják, hogy kerülni kell a felesleges kapcsolatot, különösen az ellenfél játékosaival. Ez magában foglalja a kézfogást, a pacsizást és az ölelést is.

Hírdetés

Éppen ezért jelentős visszhangot kapott a médiában, hogy a Manchester City nyolc játékosa összeölelkezve ünnepelte Phil Foden gólját a Brighton ellen 1-0-ra megnyert szerdai bajnoki meccsen.

Több csapatról is napvilágot láttak olyan öltözői videók,

amelyeken a futballisták együtt ünneplik sikerüket az FA Kupa harmadik fordulójában.

Clive Efford, a DCMS tagja szerint az ilyen ünneplésekkel megsértik a nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) munkatársait. Jonathan Van-Tam angol tisztifőorvos-helyettes szintén felszólította a labdarúgókat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és fejezzék be a közös ünneplést.

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője szerint furcsa és kínos, ha egy játékos gólt szerez, de senki nem ünnepel vele.

„Ötször-hatszor teszteltek minket az elmúlt tíz napban. Mindenki negatív lett.

A szabadban vagyunk, ahol a vírus kevésbé agresszív. Követni fogjuk, amit a liga illetékesei mondanak, de nem tudom, képesek leszünk-e betartani. Lehet, hogy rendkívüli önkontrollt kell gyakorolnunk” – tette hozzá a katalán szakvezető.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »