Sára könyve – Száztizenegy kép és történet Leczo Zoltán szemével

Sára könyve – Száztizenegy kép és történet Leczo Zoltán szemével

A közelmúltban jelent meg a királyhelmeci származású Leczo Zoltán Sára könyve című alkotása, melyet május 6-án Nagykaposon is bemutatott a helyi Magyar Közösségi Házban.

Leczo Zoltán közel két évtizeden keresztül dolgozott újságíróként, fotós, az In Memoriam Tóthpál Gyula fotópályázat ötletgazdája és zsűrielnöke. A Sára könyve a szerző első könyve, egy mindenben rendhagyó alkotás. Egyszer humoros, máshol inkább szomorkás hangulatú történetek és fotók gyűjteménye, melyeken keresztül betekinthetünk a szerző életének eseményeibe, múltbéli történésekbe, megismerhetjük gondolatait egy-egy aktuális politikai, közéleti kérdés kapcsán.

Hírdetés

A szerző közösségi oldalán osztott meg képeket, majd később a képekhez bejegyzéseket, gondolatokat, teljesen szabad stílusban. Ezekből a bejegyzésekből jött létre a Sára könyve, a szerző kislányának címezve, bízva abban, hogy ezek a történetek, mire elég nagy lesz hozzájuk, majd neki is fontosak lesznek.

A könyv nagykaposi bemutatóján a szerző Leczo Zoltánnal, a szerkesztő Lovas Emőke és Lovas Tibor beszélgettek. A vidám hangulatú könyvbemutató kapcsán megismerhettük a könyv létrejöttének körülményeit, a szerző maga olvasta fel néhány történetét, illetve dedikálta könyveit. A könyvbemutatót Mátyás Hudák Katalin bodrogközi költő, újságíró éneke és gitárjátéka színesítette.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »