Sándor Mária: Meddig engeditek?

Sándor Mária: Meddig engeditek?

Az egészségügyi dolgozók is tiltakoztak, ők Sándor Máriával vállalnak szolidaritást. A fekete ruhás nővér ugyanis korábban bejelentette, hogy nem folytatja a tiltakozást.

Sándor Mária is részt vett a reggeli demonstráción, a Hír TV-nek azt mondta: sok helyen megtiltották a dolgozóknak, hogy demonstráljanak. „Ebben a pillanatban is, mikor érkeztem, kaptam telefont, hogy ebbe a kórházba is bejöttek a kolléganők dolgozni és leszedették a fekete pólót róluk, a Madarász utcában, sőt a fekete szalagot sem engedélyezték. Éjszaka többen is jelezték, Debrecenből, budapesti kórházakból, hogy teljes tiltás alatt vannak. Ezért kértem a civil embereket, hogy jöjjenek a kórházak el” – nyilatkozta az ápolónő.

A DK képviselői a Péterfy Sándor utcai kórház előtt demonstráltak Sándor Máriával szolidaritást vállalva. A Gyurcsány-párt arra biztatja a kórházak vezetőit, hogy az iskolaigazgatókhoz hasonlóan nyilvánosan álljanak ki az egészségügy problémái miatt. Oláh Lajos parlamenti képviselő elfogadhatatlannak nevezte, hogy az elmúlt hat évben háromszorosára nőtt a kórházi fertőzésekben elhunytak száma, miközben naponta három orvos és két nővér hagyja el az országot.

„Itt vagyunk, mutatjuk azt, hogy együtt érzünk, együtt dobog a szívünk az itteni betegekkel, az orvosokkal. Jómagam több írásbeli kérdést tettem már fel a Péterfy-kórházzal kapcsolatosan, akár a várólisták tekintetében is. Elfogadhatatlan, hogy gyakorlatilag pénzügyi megszorítások miatt ilyen várólisták vannak. Elfogadhatatlan, hogy nem kapnak valódi fejlesztési forrásokat. Felemeljük a szavunkat, és részt veszünk minden olyan kezdeményezésben, ami az egészségügy jobbításáról szól” – közölte a DK országgyűlési képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »