Sanders Wyomingban is legyőzte Clintonnét

Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte a szombaton tartott demokrata párti jelöltállító gyűlést Wyoming államban. Sanders 90 százalékos feldolgozottság mellett a voksok 56 százalékát kapta, míg Hillary Clintonra a maradék 44 százalék szavazott.

Bernie Sanders a legutóbbi kilenc előválasztásból nyolcat megnyert. Wyomingban mindössze 14 demokrata jelölőküldött voksa dőlt el, és Sanders győzelmével nem szerezte meg mindnek a támogatását, a voksok arányosan oszlanak meg közte és Hillary Clinton között.

Miután ebből az államból érkezik a legkevesebb demokrata küldött a párt elnökjelöltállító konvenciójára, így Sanders győzelmével csak kicsit került közelebb a tetemes előnnyel bíró Hillary Clintonhoz.

A Demokrata Párt jelöltségének elnyeréséhez 2383 delegátus támogatására lesz szükség.

Clinton eddigi győzelmeivel 1286 jelölt támogatását tudhatja a magáénak.

Sanders 1037 delegált voksára számíthat eddig. Az egykori külügyminiszter 18, ellenlábasa 16 előválasztáson tudott eddig győzedelmeskedni.

Mindkét jelölt szombaton már New Yorkban kampányolt. Ott április 19-én tartják az előválasztást, és 291 küldött támogatásának sorsa dőlhet el.

Clinton hazai pályának tekinti az államot, amelyet szenátorként is képviselt, s kampányközpontja is Brooklynban van.

Sanders emlékeztetett: Brooklynban született és nőtt fel. A felmérések a korábbi külügyminiszter és first lady mintegy 10 százalékos előnyét mutatják.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »