Sanders még mindig nagyon magabiztos

Sanders még mindig nagyon magabiztos

Bernie Sanders amerikai szenátor kedden kijelentette: korántsem ért véget a versenyfutás közte és Hillary Clinton között a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, hiszen Indiana államban is elsöprő győzelmet aratott, és tovább erősödhet a következő megméretéseken.

„Tudom, hogy Clinton csapata azt hiszi, véget ért a kampány, de téved – mondta Sanders az AP amerikai hírügynökségnek telefonon – Lehet, hogy a bennfentesek és a párt vezetősége számára véget ért a játék, de az indianai szavazók ma ezt másként gondolták.”

Sanders annak ellenére nyert, hogy az előrejelzések a vereségét jósolták. Az indianai demokraták a szavazatokkal arányosan osztják el a vetélytársak között a nyári elnökjelölő pártkonvenció küldötteit, így hátránya nem sokat csökkent.

Az előválasztási kampányban hátravan még több állam, közülük Kalifornia a legfontosabb. A vermonti szenátor szerint a következő hetekben Nyugat-Virginiában, Kentuckyban, Oregonban és Kaliforniában is jó esélye van a győzelemre. Hangsúlyozta, hogy bár ellenfelének lejt a pálya, győzelemre törekszik, és „az utolsó szavazat leadásáig harcolni fog”.

Egyáltalán nem áll jól

A 74 éves politikus indianai győzelme nem lendített nagyot helyzetén, mert Hillary Clinton háromszázzal több küldött támogatását szerezte meg az eddigi előválasztásokon. A volt külügyminiszter előnye tovább nő a szuperdelegátusokat, azaz a belátásuk szerint szabadon döntő pártvezetőket és választott képviselőket is figyelembe véve.

Sanders szerint ő lenne a legalkalmasabb, hogy felvegye a kesztyűt a republikánus tábor favoritjával, Donald Trumppal szemben. „Mit sem szeretnék jobban, mint hogy legyőzzem Donald Trumpot, akinek sohasem szabadna vezetnie ezt az országot” – mondta.

A vermonti szenátor visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint Clinton kétes ügyleteinek nyilvános bírálata Trump malmára hajtja a vizet. „Semmi olyan nincs, amit a republikánusok tőlem tudtak volna meg” – jelentette ki. Azt is elmondta, hogy valószínűleg a hónap vége felé Kaliforniában találkozik Clintonnal egy nyilvános vita erejéig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »