Salvini este kilenckor bezáratná az utcára vizelő hulladékokat vonzó migránsboltokat

Salvini este kilenckor bezáratná az utcára vizelő hulladékokat vonzó migránsboltokat

A bevándorlók által működtetett olaszországi éjjel-nappali boltok éjszakai nyitvatartásának beszüntetését kezdeményezte az olasz belügyminiszter csütörtökön.

Matteo Salvini a közösségi oldalán közölt videóban jelentette be javaslatát, hogy az etnikai üzletek esti zárásának időpontja 21 óra legyen, vagyis ne tarthassanak nyitva éjszaka.

„Semmi bajom a külföldiek üzemeltette boltokkal, de korlátozni kell a nyitva tartásukat. Bizonyos üzletek zavart keltő személyeket vonzanak, részegeket, drogkereskedőket és másokat” – jegyezte be Matteo Salvini. Hozzátette, biztos benne, hogy sok olasz otthona közelében van ilyen üzlet, amelynek látogatói éjszakánként az utcán hangoskodnak, isznak, és illemhelyként használják a kapualjakat.

Hírdetés

A belügyminiszter a bevándorlók üzemeltette éjjel-nappal nyitva tartó boltokra gondolt, amelyeket az olaszországi városokban is elsősorban észak-afrikai és ázsiai kereskedők tartanak fenn: vegyesboltok, kisebb élelmiszerüzletek és gyorsbüfék, amelyek eddig napi 24 órában nyitva tartottak.

Matteo Salvini a rendelkezést a nevével fémjelzett migrációs és biztonsági törvénycsomagba akarja belefoglalni, amelyet az olasz államfő már aláírt, de a római parlament még módosító indítványokkal egészítheti ki.

A kormánypárt Liga vezetője azt is szorgalmazta, hogy a bevándorlók üzletei számára a külföldi, esetleges kínai, arab vagy más nyelvű utcai névtábla mellett kötelező legyen az olasz nyelvű üzletnév feltüntetése is.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »