Sala halála: nem ül repülőre a Cardiff City

Sala halála: nem ül repülőre a Cardiff City

A Premier League-csapat egy tervezett tenerifei túra helyett inkább hazaküldi a családhoz a játékosokat. “A család fontosabb, mint a futball” – mondta a csapat edzője.

Az angol élvonalban szereplő Cardiff City labdarúgócsapata Emiliano Sala repülőgép-szerencsétlensége miatt lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat.

A Premier League-ben ezen a héten nem rendeznek fordulót, a Cardiff pedig már kiesett az FA Kupából, ezért a csapatvezetés terve az volt, hogy rövid edzőtábort tart a Kanári-szigeteken.

Az argentin Emiliano Sala tragédiája azonban átírta a programot.

Hírdetés

Neil Warnock vezetőedző azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét eseményei megrázták a játékosokat és a stábot egyaránt, így szerencsésebb, ha mindenki a szerettei körében pihen néhány napot.

“Sok mindent tapasztaltam már az életben, de ilyennel még nem szembesültem korábban” – mondta a tréner, hozzátéve: most minden játékos feldolgozhatja a történteket a családjával, “mert

a család fontosabb, mint a futball”.

A 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff a francia Nantes-tól. A futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait.

Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »