Saková kitüntette az Europol 11, Kuciak-gyilkosságot kivizsgáló munkatársát

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter úgy döntött, kitünteti az Europol 11 munkatársát, akik jelentős mértékben hozzájárultak Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának felderítéséhez. Erről csütörtökön (10.26.) tájékoztatott a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

„Bár a gyilkosság kivizsgálása még nem zárult le, szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik keményen dolgoznak annak érdekében, hogy ennek a rettenetes bűncselekménynek az elkövetői bíróság elé álljanak” – mondta Saková.

Hírdetés

Az Europol szlovák és külföldi munkatársainak Rudolf Urbanovič, a Belügyminisztérium államtitkára adta át a belügyminiszteri, I., II. és III. fokozatú emlékérmet, valamint az emlékplaketteteket Hágában. „A mai világban csak az egyes országok rendőrségeinek együttműködése révén lehet fellépni a bűnözés ellen” – állapította meg Urbanovič.

Az államtitkár részt vett a Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulójáról megemlékező rendezvényen is, melyet az Europol szlovák és cseh munkatársai készítettek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »