Sajtótájékoztató a határon: minden korlátozás nélkül az összes határátkelő járható Szlovákia és Magyarország között

Sajtótájékoztató a határon: minden korlátozás nélkül az összes határátkelő járható Szlovákia és Magyarország között

Borús időben, szakadó esőben került sor a régen várt sajtótájékoztatóra a medvei határátkelő magyarországi oldalán. Igor Matovič szlovák kormányfő és Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese közösen jelentették be, ma nyolc órától a két ország összes határátkelőjén korlátozások nélkül lehet közlekedni.

Semjén Zsolt azzal kezdte, hogy megköszönte Igor Matovič gesztusát, bátor és korrekt lépésnek nevezte a keddi, pozsonyi találkozót. Kiemelte, a magyar kormány  a közeljövőben szívesen látná a szlovák miniszterelnököt Budapesten. Semjén méltatta a szlovák és magyar járványügyi intézkedéseket is. Hangsúlyozta, az, hogy most sikerül feloldani az eddigi korlátozásokat, az a V4-ek szoros együttműködésének is köszönhető. 

– hálálkodott Igor Matovič.  Majd hozzátette, mosolyog, hiszen ma éjfélkor ért véget Trianon centenáriuma, és ő most itt áll magyar kollégávaival, Magyarországon, és pozitívan tekint a jövőbe.

Hírdetés

A rövidre fogott köszöntők után a szlovák kormányfő újságírói kérdésre válaszolva elmondta, kivétel nélkül az összes határátkelőt megnyitják, azokat is, amelyek korábban zárva voltak.

Semjén és Matovič a beszédek után a sajtótájékoztató helyszínétől néhány méterre álló kocsisorhoz lépett, hogy közösen ellenőrizzenek le néhány, a határátlépéshez akkor még néhány percig szükséges dokumentumot.

Tudósítónknak sikerült mikrofonvégre kapnia Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki portálunknak elmondta, óriási jelentősége van ennek a mai határnyitásnak a V4-ek szempontjából is, hiszen bizonyították, hogy a járványhelyzet alatt szorosan együttműködve is lehet sikereket elérni. Semjén kiemelte, a V4-ek megerősödve indítják újra az életet a járvány után. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »