Sajtódíjakat alapított az evangélikus egyház

Sajtódíjakat alapított az evangélikus egyház

Médiadíjakat alapított a Magyarországi Evangélikus Egyház – közölte az Evangélikus Információs Szolgálat az MTI-vel kedden.

Bornemisza Péter | 100 híres (béta)

Hírdetés

Bornemisza Péter: „Az Felföldet bírják az kevély nímötök. Szerémségöt bírják az fene törekök” – írta. – 100hires.hu

A közlemény szerint a két díjjal az egyház 2021-től évente egy alkalommal azokat az újságírókat vagy médiatevékenységet végzőket szeretné jutalmazni, akik a világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós, rádiós vagy internetes felületen megjelent anyaggal az adott évben elősegítették az evangélikus egyház pozitív megítélését.
 
Hozzátették: a díjjal nem az életművet, hanem a jelölt alkotást és „annak szellemi értékét” kívánják elismerni.
   
A Bornemisza Péter-díjra jelölt mű alkotójának nem kell evangélikus felekezetűnek lennie, az alkotás bármilyen műfajú lehet és bármely világi médiában vagy a közösségi média nyilvános felületein megjelenhetett.
   
Az Írónád díjra az evangélikus médiában megjelent alkotás jelölhető, amely megfelel a fenti feltételeknek.
   
Az idei díjakra március 15-ig várják a jelöléseket, a jelölés és az értékelés menetéről az egyház honlapján, a www.evangelikus.hu/bornemisza-peter-dij-es-ironad-dij oldalon lehet tájékozódni.
   
A díjak fővédnökei Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház sajtóbizottságának képviselője.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »