Sajópálfalán adtak hálát a Görögkatolikus Motorosok

Sajópálfalán adtak hálát a Görögkatolikus Motorosok

Október 20-án Sajópálfalán gyűlt össze a Görögkatolikus Motorosok közössége, hogy a hideg idő beköszöntével hálát adjanak Istennek az élményekben gazdag és balesetmentes motoros szezonért. Szirmai Máté diakónus beszámolóját adjuk közre.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Már az nagy élmény volt, ahogyan otthonról a hideg hajnalban egyedül indulva egyre nőtt a csapat, és végül meleg napsütésben tizenöt motoros érkezett meg Sajópálfalára a templom elé. Itt aztán nagy meglepetés és megtiszteltetés ért minket: Orosz Atanáz megyéspüspök éppen ott járt, és néhány köszöntő és buzdító szó után megáldott minket. Ezután Kiss Attila kegyhelyigazgató vezetésével a Szent Liturgiában adtunk hálát a motoros szezonért.

Ebéd után a regéci várat céloztuk meg, ahol kalandosra sikerült a látogatásunk: a motorok fele-harmada készült terepen való használatra, de majdnem mindenki bevállalta az offroad szakaszt is.

Hírdetés

Itt már elkezdődött a csapat szétszéledése is, akik messzebbről jöttek, lassan elindultak haza, hiszen ilyenkor már rossz idők járnak a motorosokra napnyugta után. Így végül a Huták bebarangolását követően öt motoros búcsúzott egymástól jókedvűen és elégedetten a szép túra végén.

Lassan eltesszük téli pihenőjükre a vasakat, de az első tavaszi napsugarak melegében együtt kérjük majd a Jóisten áldását az újabb túrákra.

Forrás és fotó: Szirmai Máté/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »