„Sajókám, mi folyik most magában?” A komáromi zenész dalt írt a Sajó szennyezéséről és a politikai közönyről

Felháborította, megírta és megénekelte. A komáromi énekes-dalszerző, Kaprálik György újabb dallal jelentkezett, amelynek témája talán még soha nem volt ennyire aktuális. A zenész ugyanis a Sajó szennyezéséről és a hatóságok tétlenségéről írt dalt, amely már meghallgatható a legnépszerűbb videómegosztón. 

A dal Hacsak egy Sajó címmel jelent meg, melyben a szerző a dal szövegében a két legendás kabaréfigura alakját, Hacsek és Sajót, zenéjében és hangulatában pedig a két háború közötti budapesti éjszakát idézi meg. Azt a kort, amikor kiválóbbnál kiválóbb zenészek élőzenéjétől volt hangos minden klub és kávézó. 

„Érthetetlennek tartottam azt, hogy egy ilyen szintű környezeti szennyezést ennyire figyelmen kívül hagyjanak az illetékes személyek és szervek. Számomra nagyon érzékeny pont a környezetszennyezés kérdése.

A Sajó körüli huzavona, a tehetetlenség, a politikai közöny, az egymásra mutogatás, a rugalmatlanság, az abszolút érdektelenség és a felelősséghárítás annyira felháborított, hogy írtam egy dalt. Mert másként én nem tudok felszólalni az ügyben”

Hírdetés

– mesélt a dal születéséről Kaprálik György.

Az énekes-dalszerző elárulta, voltak benne kérdőjelek, hogy egyáltalán kell-e és jó-e ilyen módon felszólalni. „Miután azonban többen a támogatásukat fejezték ki a környezetemben és helyeselték, hogy dalban is felemeljem a hangom, úgy gondoltam, hogy közzéteszem a dalt” – tette hozzá.

Már maga a magyar nyelvű dal is egy határon átívelő együttműködésnek a gyümölcse, hiszen az észak-komáromi Kaprálik György és a Dombóvári testvérek, Gergely és Balázs mellett budapesti zenészek is közreműködtek a dal felvételekor. Név szerint Babindák István klarinéton és Oláh Edmund nagybőgőn. 

Ez egy dal a Sajó folyó megmentéséért. Egy próbálkozás, hátha sikerül az emberek figyelmét ráirányítani a problémára.

Olyan figyelemre gondolok, amely ha elég széles körű, akár hatással lehet az illetékesekre és segít nyomást gyakorolni rájuk, hogy végre egy teljes körű megoldást találjanak a szennyezés mihamarabbi megállítására” – mondta el Kaprálik György, aki bízik abban, hogy egy dallal olyan emberekhez is el tud jutni a Sajó szennyezésének híre, olyan embereket is meg tudnak szólítani a zenével, akik egyébként nem figyelnek fel a hírek áradatában egy ilyen jelenségre. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »